Шинджи Кагава вкара два гола за победата на миналогодишния финалист Борусия (Дортмунд) с 3:0 като гост срещу четвъртодивизионния Айнтрахт (Трир) в среща от първия кръг на турнира за купата на Германия. 

Японският национал откри резултата в осмата минута и удвои аванса в полза на трикратния носител на трофея 25 минути след това. Андре Шурле добави третото попадение в актива на "жълто-черните" секунди преди почивката. Това е първо попадение за германския национал с екипа на Борусия.

Трикратният победител в турнира за националната купа Хамбургер срещна трудности при гостуването си на Цвикау (трета дивизия), но победи с 1:0 с попадение на Ален Халилович точно 20 минути преди края на двубоя. 

Носителят на трофея от 1992 година Хановер 96 се нуждаеше от продължения, за да отстрани четвъртодивизионния Кикерс (Офенбах) с 3:2. Мартин Харник и Феликс Клаус дадоха два гола аванс в полза на гостите до 23-ата минута, но Серкан Фират се разписа на два пъти за Офенбах и доведе срещата до продължения. Двата отбора останаха с човек по-малко на терена заради червени картони на Валдемар Антон и Кристиан Масланка след почивката.

Салиф Сане от дузпа в 120-ата минута донесе ценния успех с 3:2 в полза на Хановер 96.