Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел е на мнение, че неговият тим е постигнал напълно заслужено равенство в края срещу Реал Мадрид снощи. "Белия балет" на два пъти повеждаше на стадион "Сигнал Идуна Парк", но не успя да спечели там и в шестия си опит.

"Смятам, че това е един справедлив резултат. Ние изиграхме едно много силно и доминиращо първо полувреме. Имахме добър ритъм на игра и намирахме свободните пространства. За съжаление последният или предпоследният пас не ни се получаваше. Липсваше ни малко агресия, за да стигнем до повече чисти положения", започна своето изказване младият специалист.

"Направихме грешка при гола на Реал, а след това за нас стана по-трудно. Но ние реагирахме добре, заиграхме отново доминиращо и изравнихме заслужено. През втората част започнахме добре, имахме две добри положения. След това обаче загубихме ритъма си, допускахме лесни грешки и направихме Реал силен. В тази фаза трябваше да страдаме и като резултат получихме втори гол."

"Но и след него показахме добра реакция и малко преди края стигнахме до напълно заслужено равенство, което ни помага за ситуацията в групата. Като цяло чувството е добро. Отправихме 20 удара към вратата им. Във футбола трябва да вземеш това, което получаваш. Имаме какво да научим от този мач. Имаше много положителни неща, но на това ниво можем да видим, че имаме какво да подобряваме."

"Чувството да играеш такъв мач на свой терен е специално. Като треньор на юношеските отбори никой не смее да си мечтае за мач срещу Реал Мадрид. Това е голям подарък. Щеше да е още по-добре, ако бяхме спечелили и ако бяхме играли по-добре. Но не искам да звуча незадоволително или педантично. Към един процес на развитие спадат и такива двубои, в които се учиш", завърши Тухел.