Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке иска да преговоря с треньора Томас Тухел за удължаване на договора му още преди края на настоящия сезон. 

В същото време босът на Борусия разкритикува бившият футболист на тима Хенрих Мхитарян, който реши да отиде в Манчестър Юнайтед, но вече не е щастлив там. Това породи слуховете, че арменецът иска да се завърне на стадион "Сигнал Идуна Парк".

"Със сигурност няма да го съобщим три месеца по-рано. Ще водим преговори, които няма да станат обществено достояние. През 2017 година ние няма да влезем в последната година от договора на Тухел, без да сме изяснили неговото бъдеще", сподели Вацке пред списание "Кикер".

"Лично аз си пожелавам Томас да постигне в клуба ера като тази на Юрген Клоп и да тренира отбора 7 години. Към Тухел има голям интерес от Англия и Испания, но Борусия Дортмунд винаги ще бъде по-голям от определена личност. И ние се подготвяме, че един ден той ще си тръгне от Дортмунд", добави Вацке, който продължи с темата "Мхитарян".

"Всеки интелигентен футболист би трябвало да се замисли в каква среда отива. Когато си бил част от една функционираща среда като тази в Дортмунд, е под въпрос дали ще ти се случи същото и на новото място."

"При Мхитарян ставаше дума на 100% за решение на футболиста. Дали ще го взема обратно както Шинджи Кагава? Не! В Германия имаме по-добра атмосфера на трибуните, по-евтини билети и 1000 пъти по-силен национален отбор".