Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел призна, че Хенрих Мхитарян ще му липсва повече от Матс Хумелс и Илкай Гюндоган. Рурският клуб получи около 100 милиона евро за тримата си основни футболисти, които преминаха съответно в Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити.

"Много неща се случиха и началото на подготовката ни е като един свеж старт. Много важни и ключови футболисти ни напуснаха", сподели Тухел на пресконференция.

"Хумелс, Гюндоган и Мхитарян са играчи от най-високо ниво. Строихме всичко по силите си да ги задържим, но офертите към тях бяха неустоими. Трябва да приемем, че клубовете, в които те отидоха, имат по-големи финансови възможности от нас."

Специалистът защити тримата си доскорошни възпитаници: "Това са играчи, които винаги търсят оптимума. Поради тази причина те решиха, че имат нужда от ново предизвикателство, не можем да ги обвиним за това. Направиха го точно защото винаги са били такива, търсейки максимума."

"Те имаха огромно влияние в отбора и бяха примери за другите. Не съм по-разочарован от загубата на Мхитарян, в сравнение с напускането на Матс и Или. Разбира се, че съм разочарован от това, че Мики си тръгна, защото съм му голям фен. Но сега очаквам с нетърпение работата ми с новите попълнения."

"Ние взехме решение да продължим напред с млади таланти. Не гледаме какво сме имали, а се фокусираме върху това, което можем да изградим. Трябва да сме креативни и да намерим решения. Навярно това крие голям риск, но той може да бъде възнаграден. Искаме да се борим за титлата в Бундеслигата, Купата на Германия и да се противопоставим на големите отбори в Шампионската лига", завърши Тухел.