Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел коментира зрелищното равенство 3:3 на неговия тим в Инголщадт, като през първото полувреме "жълто-черните" бяха под всякаква критика.

"Ние не бяхме готови през първото полувреме да играем мач от Бундеслигата. Не стояхме добре нито дефанзивно, нито офанзивно. Нито тактически, нито технически. Липсваше ни интензитет в играта, езикът на тялото също не беше добър. Когато играеш така, ще бъдеш наказан. Така се случи и това е напълно справедливо. Беше напълно възможно да изоставаме и с по-голяма разлика", коментира Тухел.

"Разбира се, че после показахме характер и качество в играта си. Но много се ядосвам най-вече на третия гол на противника, защото намалихме резултата и получихме импулс. И с този гол ни се наложи да свършим много повече работа. Успяхме да изравним и за малко да направим пълен обрат заради секващите сили на Инголщадт, заради качеството в играта ни и остротата, която показахме."

"Тревата не расте бързо, ако я дърпаш. Напуснаха ни трима важни футболисти и ние взехме талантливи момчета. Но на нас ни липсват не само тримата напуснали, но също така Марко Ройс и Свен Бендер. Имаме и много контузени. Налагаме млади играчи, които играят през три дни на високо ниво. Опитът не можеш да го донесеш, той се трупа. Трябва да подкрепим играчите и да проявим търпение. Можем да доминираме над противниците си, но е нормално и да имаме такива фази като днешната първа част", добави Томас.