Борусия Дортмунд и Аугсбург завършиха 1:1 в двубой от 16-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Малките баварци откриха резултата през първата част от бившия футболист на рурци Дон-Вон Жи, като опреди това Марио Гьотце бе нацелил гредата.

Още в самото начало на второто полувреме Борусия изравни чрез Осман Дембеле и наложи свиреп натиск, но не успя да осъществи пълен обрат.

Така момчетата на Томас Тухел завършиха годината с нов разочароващ хикс, след който са четвърти в таблицата с 27 пункта. Аугсбург е 12-и с 18 точки.


Гостите започнаха много смело и още в началото Марк Бартра трябваше да блокира удар на бившия нападател на "жълто-черните" Жи. По-късно защитата на Борусия не се ориентира добре при една изсипана в наказателното поле топка, но съдийската бригада правилно маркира засада.

Преди да изминат десетина минути игра Марио Гьотце шутира, получи се рикошет и топката се отби в страничната греда! При изпълнението на корнера не се стигна до нищо сериозно, а после Пиер-Емерик Обамеянг стреля точно от пряк свободен удар, но вратарят Хитц парира.

В средата на първото полувреме Матиас Гинтер засече с глава центриране на Шмелцер, но отново стражът на "малките баварци" успя да се намеси добре. Преди да изтече половин час игра Шинджи Кагава би мощно, но Хитц боксира.

В 33-ата минута Аугсбург сензационно откри резултата след бърза контраатака. Жи беше намерен отляво и първият му удар беше спасен от вратаря на домакините, но южнокореецът направи успешна добавка. Интересното е, че за седми пореден мач във всички турнири Борусия се оказа догонващ в резултата.

До края на първата част Обамеянг имаше две добри възможности, но първо беше отказан от Хитц, а след това отправи неточен удар с глава.

Второто полувреме започна по фантастичен начин за рурци, които изравниха след малко повече от минута след подновяването на играта. Осман Дембеле игра на двойно с Шинджи Кагава и вкара без проблеми с левия крак по земя.

Домакините се поотпуснаха и Жи стреля опасно покрай сглобката, а не след дълго Обамеянг шутира ефектно със задна ножица, но Хитц успя да спаси.

Преди да измине час игра Кагава получи приказен пас от Дембеле, но не успя да уцели топката и я подари на Хитц, оставайки лице в лице с него! В средата на втората част Обамеянг би неточно от въздуха и се получи пас за Мерино, но той не успя да засече от шест метра.

Обамеянг напредна леко отдясно в 77-ата минута, преодолявайки Хинтерегер, но габонският снайперист би много разочароващо в аут. Дембеле създаде карамбол в малкия пеналт с прострелно центриране, но защитата на гостите успя да изчисти.

Пулишич отправи точен удар малко преди края на редовното време, но право в ръцете на Хитц. Минута след това снаряд на Обамеянг беше спасен, Шюрле опита добавка, но покрай лявата греда!

В добавеното време Борусия дори можеше да загуби след грешка на Вайденфелер, който подари топката на противник, но все пак спаси удар отблизо.

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x55th3c" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x55th3c_dong-won-ji-goal-hd-dortmund-0-1-fc-augsburg-20-12-2016_sport" target="_blank">Dong-Won Ji Goal HD - Dortmund 0-1 FC Augsburg...</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/marcelinocortese" target="_blank">marcelinocortese</a></i>

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x55tl4k" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x55tl4k_ousmane-dembele-goal-hd-dortmund-1-1-fc-augsburg-20-12-2016_sport" target="_blank">Ousmane Dembele Goal HD - Dortmund 1-1 FC...</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/YNWAHD" target="_blank">YNWAHD</a></i>

 

Борусия Дортмунд - Аугсбург 1:1

0:1 Дон-Вон Жи - 33'
1:1 Осман Дембеле - 47'

 

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Бартра (Бендер - 46'), Мерино, Гинтер, Шмелцер, Вайгъл, Пулишич, Гьотце, Кагава (Кастро - 71'), Дембеле (Шюрле - 81'), Обамеянг 

Аугсбург: Хитц, Верхаег, Хинтерегер, Гувелееув, Стафилидис, Кор (Качар - 78'), Байер, Шмид, Моравек (Фойлнер - 73'), Тайгъл, Жи (Алтънтоп - 90')