Дармщадт - Борусия Дортмунд, мач от междинния 24-и кръг в германската Бундеслига. Сряда, стадион "Мерк-щадион ам Бьоленфалтор", 21.00 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер, Бонман
Защитници: Хумелс, Гинтер, Суботич, Пишчек, Дурм, Шмелцер, Парк
Полузащитници: Бендер, Гюндоган, Кагава, Шахин, Вайгъл, Кастро, Мхитарян, Ляйтнер, Паслак, Пулишич
Нападатели: Обамеянг, Ройс, Рамос
Контузен: Сократис


Прогноза на Gol.bg:

Борусия гостува на отбора, който единствен си тръгна с точка от стадион "Сигнал Идуна Парк" този сезон, изравнявайки в самия край на мача. Дали "лилиите" ще успеят отново да отровят намиращия се в страхотна форма тим на Томас Тухел?

До момента двата отбора са изиграли точно пет мача помежду си и в тях Дортмунд има две победи, срещу един успех за Дармщадт. Головата разлика е 11:6 в полза на рурци.

Със своите 54 точки от 23 изиграни кръга Борусия е най-силният втори отбор в историята на Бундеслигата за такъв брой мачове. За съжаление на рурци, те правят този страхотен сезон в ерата на може би най-силния състав на Байерн.

Статистиката показва, че силата на Дармщадт е навън - отборът е третият най-силен гост в Бундеслигата (след Байерн и Дортмунд), но е вторият най-слаб домакин и чака победа пред своите фенове от седем мача.

Звездата на Борусия Марко Ройс се е разписвал срещу 17 от 18-те отбора в Бундеслигата (включително и срещу настоящия си тим с екипа на Гладбах). Той няма гол само срещу Дармщадт.

 

Резултат: Дармщадт - Борусия Дортмунд 0:2