Бившият треньор на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд разкритикува решението на треньора на рурци Томас Тухел да смени Пиер-Емерик Обамеянг в снощния мач с Бенфика. Същата позиция изказа и бившият ас на баварците Михаел Балак.

Габонецът изпусна две чисти положения сам срещу вратаря при снощното поражение с 0:1 от Бенфика, а за капак изпорти и дузпа в 58-ата минута, за да бъде изваден от игра 240 секунди по-късно.

"Аз винаги съм вярвал в моите топ-нападатели, защото съм бил наясно, че могат да вкарат и в 90-ата минута. Можеш да пропуснеш 3-4 положения, но в един момент да реализираш. Когато някой от моите играчи е пропускал дузпа, го оставях в игра. Изобщо не разбирам смяната на Обамеянг", коментира пред "Скай" Хитцфелд, извел Борусия Дортмунд до единствената за клуба титла на Стария континент през 1997 година.

Михаел Балак пък написа в Туитър: "62-а минута! Наистина ли?! В тези моменти трябва да застанеш на 100% зад своите играчи".

Статистиката обаче е в защита на Тухел, защото освен двата колосални пропуска и изпуснатата дузпа, Обамеянг стигна дъното в снощния мач с четирите си единоборства (най-слабия показател сред всички на терена) и едва 13 контакта с топката, което също е най-лошото постижение...