Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел похвали играта на своя отбор при снощното изненадващо поражение с 0:1 от Бенфика и си пожела на реванша рурци да се представят по същия начин.

"Играхме изключително добре, но за съжаление не внимавахме в три минути от срещата. Имахме малко проблеми след почивката и се оставихме на два пъти да бъдем излъгани, получавайки гол във вратата си при единствения им удар през второто полувреме", започна специалистът.

"Не обвинявам никого за гола. Такива работи се случват. Това го има само във футбола - да играеш толкова добре, да създадеш толкова много положения, противникът да няма думата и въпреки това да загубиш. За щастие ни предстои и реванш."

"Пиер-Емерик Обамеянг не се намира в най-доброто си физическо състояние заради участието си в турнира за Купата на Африка и ние играем вабанк с пускането му всеки път. След като пропусна дузпата останах с впечатление, че вече не е в състояние да вкара гол в този мач и го смених. Смятам, че той е длъжен да вкара тези положения. Но и целия отбор имаше проблеми с материализирането на шансовете."

"Много съм горд от показаното. Този резултат е доста сложен за реванша. Бяхме добри в пресирането и доминирахме. Не им оставихме нито едно положение или контраатака. Затова съм едновременно горд и разочарован. Трябва да сме по-прецизни пред гола, иначе нещата няма да се получат на реванша."

"Разбира се, че водещите играчи трябва да показват повече, това е и тяхната позиция. В последните мачове имахме ситуации, в които играчи от тяхната класа трябваше да вкарат. Това създава несигурност в тях, но и целия отбор. Срещу Лайпциг и Херта беше същото."

"Ако бяхме открили резултата срещу Бенфика, навярно сега щяхме да коментираме победата си и тя щеше да е заслужена. Но какво трябва да сторим? Не можем да създадем повече чисти положения от тези. Трябва да сме по-ефективни, за да имаме по-голямо спокойствие в играта", добави Тухел.