Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел не скри огромното си задоволство от победата с 3:0 над Волфсбург, която върна рурци на трето място в таблицата.

"Успяхме да играем концентрирано и да държим темпото високо. Имахме доста положения и в същото време допуснахме малко такива пред нашата врата. Затова сме много доволни. Спечелихме напълно заслужено", започна специалистът.

"Харесва ми това, което виждам на терена в последните ни мачове. Радваме се, че сега имаме свободна седмица, за да можем да отдъхнем. Имаме нужда от тази почивка, за да се върнем с енергия в следващите мачове."

"Лукаш Пишчек" се намира във великолепна форма напоследък и днес беше много добър. За мен е голям подарък да имам играч и личност като него в отбора си. Той е невероятен професионалист и всеки ден е усмихнат. Атмосферата с празната трибуна беше малко смешна, но въпреки това атмосферата беше добра."

"През второто полувреме беше по-лесно, защото играхме пред своите фенове, а не пред празната трибуна. А и развитието на мача с двата гола след почивката ни помогна за по-доброто настроение. Ще се радвам много, когато следващия път южната трибуна е отново пълна."

"Победата е важна за настроението ни, няма съмнение. След загубата от Бенфика то беше ниско. Защото докато поражението в Дармщадт беше заслужено, ние загубихме в Лисабон след добър мач. Сега усещането е различно не само заради победата, а и защото решихме нещата сравнително рано", добави Тухел.