Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел си призна, че изпитал облекчение от головете на нападателя Пиер-Емерик Обамеянг срещу Фрайбург. Габонецът имаше само един гол от началото на годината и беше изпаднал в мини-криза.

"Ние сме много доволни от представянето, което отборът показа днес. Огромен комплимент за всички, играха много силно. Във всяко едно отношение направихме силен мач, бяхме будни и имахме нужния боен дух.", коментира Тухел.

"Имахме голям респект към задачата си във Фрайбург и затова постигнатото има още по-голяма стойност. Чувството е много добро. Направихме голяма крачка напред. Действахме чисто в нашите акции и имахме нужната прецизност, когато се налагаше. Гледахме на задачата си отговорно. Фрайбург е топ-отбор по отношение на тактиката и срещу тях е трудно да се защитаваш. "

"Двата гола на Оба са огромно облекчение! Трябва ти всичко, но не и централен нападател, който започва да мисли излишно. След първото полувреме, в което направихме няколко пропуска, усещането не беше толкова добро. За всички ни е по-добре, ако Оба не мисли много за това какво е станало, а да се радва на предстоящите задачи. Така ще се завърне и лекотата в играта."

"Във вторник за Купата се нуждаем от нов силен мач. Това е четвъртфинал в турнира и играем навън. Въобще не ни интересува в коя дивизия играе противникът ни", добави Томас.