Полузащитникът на Борусия Дортмунд Марио Гьотце излезе от строя за неопределен срок от време, съобщава вестник Рур Нахрихтен. 

24-годишният полузащитник има проблеми с обмяната на веществата и това налага да му бъде дадена почивка, пише още вестникът.

В последно време Гьотце страдаше доста редовно от мускулни проблеми и изигра едва 11 мача в Бундеслигата, в които вкара 1 гол и подаде 1 асистенция.

Именно нередовното му участие в мачовете даде ход на информации, че той може да се премести при бившия си треньор Юрген Клоп в английския Ливърпул. Но германската легенда Лотар Матеус преди три дни в интервю отхвърли този вариант като нереалистичен.

"В момента се намирам в процес на лечение и искам да се завърна колкото се може по-скоро в тренировките, за да мога да помогна на отбора за постигане на общите ни цели", коментира самият Гьотце.

Спортният директор на клуба Михаел Цорк добави: "Ние сме щастливи, че най-после разбрахме каква е причината за неудобствата на Марио. Вярваме, че след пълното си възстановяване той ще може отново да покаже пълния си потенциал. Марио има пълната ни подкрепа".