Голмайсторът на Бундеслигата за този сезон Пиер-Емерик Обамеянг призна, че се е спасил от гнева на треньора си Томас Тухел в мача срещу Вердер Бремен.

Габонецът донесе победата с гол от дузпа в самия край на мача и "жълто-черните" се класираха за Шампионската лига, но напрежението витаеше във въздуха секунди преди изпълнението на габонеца.

Причината е, че заради своите три пропуска от бялата точка през сезона, Обамеянг вече не е сред желаните изпълнители на наказателни удари от Тухел.

Специалистът заложи на Марко Ройс, който изравни за 3:3 от бялата точка по-рано и преследваше своя хеттрик. "Батман" обаче се нуждаеше от още един гол, за да стане голмайстор №1 на първенството и германецът му подари правото да шутира от 11 метра.

"Поех отговорността и не сбърках, чувството беше страхотно. Исках на всяка цена голмайсторския приз. Много по-сигурно е да го спечелиш, ако биеш дузпа. Затова бях много фокусиран. Но ако нещата не се бяха получили, треньорът щеше да ми изяде ушите", сподели Обамеянг, който не пожела да коментира дали ще остане в отбора и през следващия сезон.


Borussia Dortmund vs Werder Bremen 4-3 All... by Goalsport