Носителят на трофея Борусия Дортмунд се класира за втория кръг в турнира за Купата на Германия, след като победи шестодивизионния Рилазинген-Арлен с 4:0 на стадион "Шварцвалдщадион" във Фрайбург.

Над всички беше голмайсторът на Бундеслигата за миналия сезон Пиер-Емерик Обамеянг, който наниза хеттрик. Габонецът се разписа в 41-ата, 56-ата и 80-ата минута. Преди това Марк Бартра бе открил резултата в 12-ата минута на двубоя.

Борусия имаше тотално превъзходство и още до четвъртата минута изпусна две много добри положения чрез Обамеянг и Максимилиан Филип. Марк Бартра откри отблизо след подаване на Бесте, като малко по-рано стражът на Рилазинген отрази тупалка от 25 метра на испанеца.

Положенията пред вратата на домакините валяха, но пропуски направиха Обамеянг, Кастро и Филип. При една от редките възможности за аматьорите Бюрки отрази удар на Ниийдхарт. Към края на първата част Клозе събори Филип в пеналта и Обамеянг вкара отсъдената дузпа.

Борусия продължаваше да владее топката в около 80% от времето, въпреки два отразени удара от Бюрки. Гол на Шюрле беше отменен заради засада, но в 56-ата минута Обамеянг вкара от петнайсетина метра след извеждащ пас на Дахуд. 

Последваха пропуски на Бартра, Филип и Шахин, а десетина минути преди края Обамеянг оформи своя хеттрик след отклонен удар на Дахуд. Габонецът можеше да вкара още едно попадение, но беше спрян от гредата.

 

Рилазинген-Арлен - Борусия Дортмунд 0:4

0:1 Марк Бартра - 12'
0:2 Пиер-Емерик Обамеянг - 41', дузпа
0:3 Пиер-Емерик Обамеянг - 56'
0:4 Пиер-Емерик Обамеянг - 80'

 

Състав на Борусия Дортмунд: Бюрки, Сократис, Бартра, Пишчек, Бесте, Шахин (Исак - 72'), Дахуд, Кастро, Филип (Паслак - 85'), Шюрле (Кагава - 61'), Обамеянг