Рилазинген-Арлен - Борусия Дортмунд, среща от първия кръг в турнира за Купата на Германия. Стадион "Шварцвалдщадион" във Фрайбург, 16.30 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер, Райман
Защитници: Сократис, Бартра, Топрак, Пишчек, Паслак, Суботич, Загаду, Бесте
Полузащитници: Кастро, Пулишич, Кагава, Шахин, Ларсен, Дахуд
Нападатели: Обамеянг, Исак, Филип, Шюрле
Контузени: Шмелцер, Дурм, Герейро, Роде, Мор, Гьотце, Ройс
Суспендиран от клуба си: Дембеле


Прогноза на Gol.bg:

Шестодивизионният Рилазинген-Арлен ще играе мача на живота си, излизайки срещу носителя на трофея Борусия Дортмунд, който за пореден път има доста персонални проблеми.

Две от големите звезди (Марко Ройс и Марио Гьотце) на рурци са извън групата. Първият се възстановява от контузията в коляното, а героят от финала на Мондиал 2014 е назад с подготовката, след като получи травма в гърба.

Вторият най-добър подавач в Бундеслигата за изминалия сезон Осман Дембеле пък остана извън борда заради наказание от ръководството. Той не се яви на тренировката в четвъртък, тъй като иска да форсира трансфера си в Барселона.

Купата на Германия постепенно се превръща в любим за Борусия, тъй като отборът играе редовно на финалите в Берлин през последните четири години.

За Рилазинген-Арлен това е една отлична възможност аматьорският клуб да покаже пред света къде се намира на футболната карта. Без съмнение момчетата на Петер Бос са тежки фаворити и всичко друго освен победа с разлика за Борусия в редовното време може да се приеме за сензация.

 

Резултат: Рилазинген-Арлен - Борусия Дортмунд 0:4