Треньорът на Борусия Дортмунд Петер Бос се изказа доста критично към представянето на отбора след победата с 2:1 в Аугсбург и заяви, че това е най-лошият мач на "жълто-черните" под негово ръководство.

"Много сме доволни от резултата, но това беше най-лошият ни мач, откакто аз съм треньор на Борусия Дортмунд. Не ни беше лесно. През първото полувреме имахме доста свободни пространства, но не играхме добър футбол. А през второто полувреме направо спряхме да играем. Всеки отбор има по два такива мача на сезон и затова съм много щастлив, че спечелихме този мач", обясни Бос.

"В края на мача имахме още две-три възможности за гол, но също така можехме и да инкасираме попадение. Затова пуснах в игра Йомер Топрак. През второто полувреме не направихме нищо футболно, а се борихме да задържим победата. Голът на Шинджи Кагава? Това е качество. Той го вкара така, както искаше да го стори."

"Обамеянг е много важен играч за нас и има осем гола този сезон в Бундеслигата. Винаги ни е помагал. Днес той не игра добре - сам срещу вратар, удари с глава, дузпа... Обикновено вкарва от такива ситуации. Но и за него важи правилото за двата мача на сезон и днес беше неговият първи такъв", философски завърши Бос.