Бившият национален селекционер и настоящ треньор на Динамо Загреб Ивайло Петев даде интересно интервю, в което говори за престоя си начело на "лъвовете".

"Натиск в националния отбор не е имало, той е идвал чрез медии. Но аз съм работил в интерес на националния тим, избирал съм играчи, които съм сметнал, че ще са полезни", каза Петев.

"Не съжалявам за нищо. Ако бих се върнал, сигурно щях по същия начин да действам. Може би съм направил и грешки, но съм правил всичко в интерес на националния тим. Не съм се съобразявал с абсолютно никого", продължи той, след което коментира Валери Божинов и Петър Занев, които го нападнаха по време на престоя му начело на България.

"Не съм имал конфликт с никого. Валери Божинов най-малко има право да коментира каквото и да било. Занев се представи много лошо в контролата в Турция и по тази причина съм сметнал да не го викам".

"Вие сте наясно, че който остане резерва, е недоволен. Това са нормални реакции. Всеки иска да играе и да е в отбора. Когато ти дадат шанс, трябва да го бъде оползотвориш по най-добрия начин", каза още Петев пред Дарик.

Попитан на въпрос дали е бил саботиран от родни клубове, той отговори: "Всичко е в историята, всичко е минало. Ние трябва да живеем за утре. Миналото остава само статистика. Атмосферата в националния винаги е била добра, имахме уважение един към друг".

Относно непрестанните нападки от президента на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов, Петев заяви: "Не съм съгласен с изказванията на г-н Стефанов. Това си е негово право. Ако трябва да се върна назад, още имам една горчилка. Ако кажа, че не е имало обаждания, ще излъжа. През приятели, през един, през друг, но тези работи при мен трудно минават. Дори син да ми е, ако не е това, което трябва да бъде – съжалявам!", завърши Петев.