Привличането на Антонио Вутов под наем от Удинезе има за цел в Ботев да се намери качес­твен заместник на Фелипе Бризола. Бразилец също ще продаден в следва­щите дни, разбра „Меридиан Мач".

В близките дни хал­ът, който вече е на­пълно възстановен от контузията си, ще премине в чуждестранен клуб. Оферта­та е реална, като „жълто-черните" ще получат и трансфер­на сума. Така бю­джетът ще се стаби­лизира поне до ля­тото, след като вече бе генериран при­ход и от договора с Лудогорец за Жоао Пауло. Добрите сделки ще помогнат и за селекцията на Ботев, като треньо­рът Николай Киров ще може да се под­сили с още качест­вени футболисти.

„Меридиан Мач" разкри и че ексцент­ричният варненец Иво Димов, който държи правата на Жоао Пауло и Фели­пе Бризола, е дал 24 часа ултиматум на ръководството на пловдивчани за су­мите, които шефове­те му дължат покрай трансферите.

В същото време стана ясно също, че контролните срещи в Турция, които са предвидени за 27 и 30 януари, все още не са договорени, тъй като Николай Киров иска по-силни съперници. Агенции, отговарящи за про­верките в южната ни съседка, прегова­рят с тимове от пър­вите дивизии в елит­ни първенства.