Гръцкият елитен клуб Панетоликос (Агринио) може да стане следващата стъпка в кариерата на Валери Божинов, след като 10-ият в гръцката Суперлига е отправил оферта за футболиста, пише вестник sinidisi.gr.

"Играч с много тежка визитка, който има 43 мача и 7 гола за националния отбор на България може да подсили Панетоликос (Агринио), пише изданието. Проблемът е, че финансовите възможности на Панетоликос са далече от тези на Партизан (Белград). Но разговорите между Валери и канарчетата са стартирали веднага след прекратяването на договора с Партизан".

Божинов е бил вече веднъж в сферата на интереси на гръцки отбор- през 2013-а година е имало разговори между него и Панатинайкос (Атина)- далече по-именит отбор. През зимата на 2014-а година в българските медии се появи информация за интерес от ПАОК, което обаче не се случи.

Иначе с визитка от Лече, Фиорентина, Парма, Ювентус, Верона, Манчестър Сити, Спортинт (Лисабон) и Левски (София), Валери ще бъде един от най-популярните играчи, обличали екипа на отбора от Агринио. Големите имена в историята на Панетоликос са европейският шампион от 2004-а година Ангелос Харистеас, легендата на гръцкия футбол Стратос Апостолакис с 96 мача за националния отбор, нападателят Христос Димопулос.

Българска следа вече са оставили врачанската легенда Димитър Ефремов и актуалният треньор на Нефтохимик (Бургас) и бивш на ЦСКА Христо Янев, както и популярният алжирски вратар Райс М'Боли.