Висока трансферна сума, която е поставил Спортинг (Лисабон) като откупуваща клауза, за момента е пречката Симеон Славчев да смени отбора, научи БТА. Славчев направи чудесен сезон в полската Екстракласа с екипа на Лехия (Гданск), а тимът остана на две точки от шампионската титла, която отиде у Легия (Варшава).

Двата фаворита се срещнаха в последния кръг на първенството и завършиха 0:0, което се оказа достатъчно за Легия. Още два отбора замесени в битката за златните медали завършиха наравно, за да се случи това. Лехия (Гданск) пък остана на 4-о място, а наемът на Славчев изтече.

Но сезонът наистина се оказа позитивен за родения в София национал, тъй като доста отбори се поинтересуваха при какви условия могат да го привлекат. В това число и Лехия Гданск, които са предложили около милион евро. Португалците обаче искат три пъти повече, което е отказало полските кандидати.

"Славчев има договор за още две години (до юни 2019-а година) и за Спортинг дойде по най-добрия начин представянето му в Полша. Не е ясно обаче при интерес от друг отбор как ще протекат евентуални преговори", коментира футболното издание maisfutebol.