Българският вратар Николай Михайлов е изкарал неуспешни проби в елитния клуб от Висшата лига на Англия Кристъл Палас.
 
Ники не с оставил никак добри впечатления по време на тренировките с отбора и е бил освободен. Информацията довериха пред „България Днес“ източници от Острова.  Самият Ники М. първоначално скри пребиваването си в Южен Лондон, като тайно се надяваше най-сетне да си намери нов отбор и да се уреди с договор. След като бе прогонен от „орлите", той излъга, че всъщност не е карал проби, а е бил на триседмичен камп с отбора и само тренирал с английския клуб. Ники се срамувал и не искал да се разбира, че всъщност се е провалил с екипа на „орлите”.
 
От доста време насам Михайлов е свободен агент. За последно той игра в турския слабак Мерсин, а след това се оказва нежелан навсякъде. Мениджърът на Кристъл Палас Рой Ходжсън се е съгласил да го приеме на пробен период. Оказало се, че Ники е натрупал доста голямо наднормено тегло и това и това е накарало треньорския щаб на лондонския клуб два се откаже от услугите му. Бившият български национал няма почти никаква игрова практика през тази година и очевидно това се отразява на фигурата му.
 
„Наистина бях в Кристъл Палас, като прекарах триседмичен лагер с тима на Рой Ходжсън. Много благодаря на моя мениджър, който ми уреди тази възможност да тренирам с тим от Премиър лийг, за да се докосна до атмосферата на Острова. Много съм доволен, но никога не е било на първи план да подписвам с тях", обяви преди дни самият Михайлов.
 
От клуба обясниха, че нямат практика да провеждат подобни кампове в разгара на сезона.