Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че отборът му ще трябва да изостави политиката си на офанзивен футбол и в името на успеха да приеме защитна тактика срещу Барселона.

Утре двата тима ще се изправят в решителен реванш на "Ноу Камп", като "Артилеристите" имат минимална преднина от 2:1 от първия мач.

"Ще ни се наложи да се защитаваме. Защото това ще е един от малкото мачове, в които в 60% от времето ще трябва да се защитаваме", признава Венгер пред Скайспортс.

"Много хора казват, че Арсенал знае само да напада и не знае как да се защитава. Трябва да ви припомня обаче, че в последните 11 мача в първенството имаме 7 чисти мрежи и сме допуснали по-малко голове от Манчестър Юнайтед. Така че знаем как да се защитаваме, но просто изборът ни е да нападаме".

"Бих се радвал да започнем мача по същия начин като миналата година (с гол на Бендтнер). Това би свалило част от напрежението. Защото помним какво направи Меси миналата година, а не е разумен залог да се надяваш Меси да няма ден".

"Това е един от малкото случаи, в които бихме се радвали на резултат 0:0. Но би било илюзия да се надяваме, че Барселона няма да вкара гол на "Ноу Камп". Затова трябва да мислим как да вкараме поне един гол".