Треньорът на Интер Леонардо понесе поредният тежък удар. Неговият тим отново бе надигран от Шалке и загуби 1:2 и в реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига.

А през изминалите няколко дни Леонардо и играчите му твърдяха, че могат да наваксат пасива след 2:5 у дома в първия мач.

Раул обаче не мислеше така. Испанецът вкара първия и изработи втория гол дело на Бенедикт Хьоведес. Интер успя да изравни за 1:1 чрез Тиаго Мота.

"Истината е, че аз наистина вярвах в обрата. През първото полувреме контролирахме играта. Но така и не създадохме положения за гол. Мечтаех си за обрат и можехме да го направим, ако бяхме вкарали ранен гол и след това да опитаме да се възползваме от ситуациите си. Като цяло трябва да кажа, че трябваше да се справим по-добре в някои моменти", обяви Леонардо.

Под ръководството на бразилеца "нерадзурите" са пуснали вече 33 гола в 22 мача. Нито веднъж негов тим не е запазвал суха мрежа в Шампионската лига (8 мача с Милан и 4 с Интер).  Този сезон "нерадзурите" пуснаха общо 21 гола в турнира, което е най-много от всички отбори участвали тази година.

"При головете, които допуснахме, особено на Сан Сиро, защитата ни винаги бе готова и не бяхме хванати от контраатака. Но резултат като това не е въпрос само на едно нещо. Има и други фактори, които ни ощетиха. Имаше огромно разочарование след първия мач, а такова нещо трудно се контролира".

"Мисля, че отборът изхаби много енергия в последните месеци. Както в Серия А, така и в Шампионската лига. Пристигнахме в решаващия момент с доста проблеми", допълни Леонардо.