Едвин ван дер Сар бе много щастлив след победата с 4:1 над Шалке в полуфинал реванш от Шампионската лига. До края на кариерата на холандския вратар има още 4 мача. 40-годишният страж на Манчестър Юнайтед може да приключи с футбола с Шампионската лига и титлата в Англия.

Днес той стана първият футболист в историята участвал в 14 полуфинала от Шампионската лига, с което изпревари Клод Макелеле (13). На финала на 28 май срещу Барселона, холандеца ще стане първият футболист над 40 г., който ще излезе в спор за трофея. Досега най-възрастния бе Паоло Малдини (38 г 331 дни).

"Това беше перфектна вечер. Справихме се добре в първия мач и можехме да си позволим да дадем почивка на някои от играчите. Така повечето футболисти остават свежи за важния мач в неделя", заяви Ван Дер Сар.

Съперник на Юнайтед отново ще е Барселона. Отборът, от който Ван Дер Сар и компания загубиха през 2009 на финала в Шампионската лига. Каталунците бяха обвинени от мнозина в подкрепа от съдиите и твърде много симулации.

"Гледахме мача на Барса вчера. Беше много емоционален мач. Може би реакцията на Барса в тези мачове е, защото това е голямо дерби и съперничеството е огромно. Барса играе изключително добър футбол и разбира се ще ни е много трудно. Те го доказаха на финала през 2009. Но ние трябва да покажем, че сме си научили урока и ще бъдем по-добре подготвени сега", завърши Ван Дер Сар.