Кларънс Зеедорф има огромен опит. Не само в Милан, където играе вече десетилетие, но и в евротурнирите. Холандецът е един от футболистите с най-много мачове в Европа и единствения печелил КЕШ с три различни отбора (Аякс, Реал М и Милан).

Новият сезон за Зеедорф в Шампионската лига започва с трудно гостуване на шампиона Барселона. За холандеца това е шанс да разбере на какво ниво е Милан.

"Вярвам, че нашия отбор има нужда от подобен тип тест. Така ще разберем колко струваме. И къде можем да стигнем в края на сезона", обяви Зеедорф пред "Милан Ченъл".

"Ако подходим с правилната нагласа срещу другите мачове в групата, ще преминем в следващата фаза, това е сигурно. Но срещу Барселона, който е най-добрия отбор въобще, ще разберем наистина къде се намираме".

Бразилецът Робиньо също няма търпение да изиграе този сблъсък. И той като Зеедорф е играл за големия враг на Барса - Реал Мадрид.

"По-добре е да започнеш Шампионската лига срещу толкова силен отбор, отколкото срещу някой от по-леките съперници. Всички искаме да отидем на Ноу Камп и съм убеден, че Милан има енергията и ресурсите да победи", заяви Робиньо.