Довечера Байерн гостува на Наполи в мач от Шампионската лига. Баварците имат пълен актив от 6 точки, южноиталианците са с 4.

"Наполи е най-силният италиански отбор в момента. Аз ги проучих най-подробно и трябва да призная, че съм наистина впечатлен", каза треньорът на германския отбор Юп Хайнкес на пресконференция.

"Те не са типичен италиански отбор - функционират добре като отбор, имат силно нападение. Надявам се да продължим серията си "на нула", допълни шефът на управата Карл-Хайнц Румениге.

1108 минути Мануел Нойер не е допускал гол във вратата на Байерн. Това е клубен рекорд, който днес ще бъде подобрен, ако Наполи не вкара в първата минута.

В същото време треньорът Хайнкес си спомня добре мачовете между двата отбора на полуфинала за Купата на УЕФА през 1989 година. Тогава той бе отново начело на баварците, за първа година.

"Добре си спомням, че Наполи владееше инициативата и в двата мача срещу нас. В Мюнхен Марадона направи истинско шоу", припомни Хайнкес.

Тогава Наполи победи с 2:0 като домакин и стигна до 2:2 в реванша в Мюнхен. През 1994 година обаче Хайнкес отстрани италианския отбор, но начело на Айнтрахт.