Барселона - Милан, реванш от четвъртфиналите в Шампионската лига. Стадион "Ноу Камп", 21:45 часа българско време.

Милан измъкна отличен резултат срещу Барселона в първия четвъртфинал. Равенството 0:0 сложи край на серията на каталунците от 30 поредни мача в Шампионската лига с отбелязан гол. Сега росонерите се нуждаят от голово равенство, за да отидат напред.


БАРСЕЛОНА

Групата за мача: Валдес, Пинто, Алвеш, Пике, Фабрегас, Пуйол, Шави, Иниеста, Алексис Санчес, Меси, Алкантара, Масчерано, Кейта, Бускетс, Педро, Адриано, Куенка, Муниеса, Монтоя, Тейо

Контузени: Вия, Абидал, Фонтас

Наказани: Няма

Вероятен състав (4-3-3): Валдес - Пуйол, Масчерано, Пике, Дани Алвеш - Бускетс, Шави, Иниеста - Фабрегас, Санчес, Меси

МИЛАН

Групата за мача: Абиати, Амелия, Пишители, Абате, Антонини, Бонера, Де Шилио, Месба, Мексес, Неста, Йепес, Дзамброта, Амброзини, Акуилани, Боатенг, Емануелсон, Ночерино, Зеедорф, Ел Шаарави, Ибрахимович, Макси Лопес, Робиньо, Пато

Контузени: Меркел, Щрасер, Касано, Рома, Фламини, Индзаги, Тиаго Силва, Ван Бомел

Наказани: няма

Вероятен състав (4-3-1-2): Абиати - Абате, Мексес, Неста, Антонини - Амброзини, Ночерино, Зеедорф - Боатенг - Робиньо, Ибрахимович

Прогноза на Gol.bg:

Тренорът на Милан Масимилиано Алегри може да разчита отново на защитника Абате, който е възстановен и ще заеме мястото си отдясно на отбраната. Алесандро Неста получи почивка срещу Катания и днес отново ще е партньор на Мексес в центъра на защитата. Алешандре Пато е в състава, но може да играе едва в последните минути на мача.

За Барса под въпрос е Шави, но най-вероятно той ще е на линия за мача. Ако той започне титуляр, Барса ще заложи на същите 11, които играха в Милано преди седмица.

На Милан е необходима победа или равенство с голове, за да продължи напред. Последният успех далеч от Милано на отбора в Шампионската лига обаче е отпреди 497 дни (2:0 срещу Оксер). Барселона пък вкара 30 гола до момента този сезон в турнира, докато попаденията на Милан са точно на половина - 15.

В групите Милан измъкна 2:2 на "Ноу Камп" с гол в последните секунди на Тиаго Силва. Милан няма победа в последните 6 мача с Барселона, но сега може да продължи и с равенство. Каталунците обаче остават фаворит за победата.
    
Резултат: Барселона - Милан 2:1