Треньорът на Наполи Рафаел Бенитес има огромен опит от Шампионската лига. Той е печелил отличието с Ливърпул и сега ще изведе Наполи в първия си мач в турнира с италианския клуб. Съперник обаче е Борусия Дортмунд, който миналия сезон игра на финала. Бенитес не се страхува от съперника.

"Уверени сме и не се страхуваме от никого. Не го казвам с арогантност, а защото знаем добре нашите сили. Борусия Дортмунд играе много бързо, използва добре контрите. Темпото на мача ще е различно в сравнение с това в първенството. Трябва да се представим добре в защита", заяви Бенитес.

"Това обаче не означава, че ще играем дефанзивно. Няма да сложим 11 играчи за топката. Напротив, ние ще опитваме да атакуваме и да търсим победата. Само че с мисъл и разум. Ще видите, че това ще е един зрелищен мач. Искаме да накараме целия свят да разбере, че сме силни", допълни испанеца.

Бенитес никога не е губил първия си мач за сезона в Шампионската лига. С Валенсия, Ливърпул и Интер той има 8 такива срещи и в тях има 5 победи и 3 равенства.

"Борусия е различен отбор от тези, които срещнахме до сега. Не е решаващ мач, но е важен срещу един силен тим. Трябва да се представим на ниво от тактическа гледна точка и ще го направим", завърши Бенитес.