Наполи гостува на Арсенал утре вечер в един от най-интересните сблъсъци в Шампионската лига. Италианците са аутсейдери срещу лидера във Висшата лига, но могат да разчитат на отличната си атака.

Това е второ участие на Наполи в Шампионската лига и досега във всеки един мач от турнира италианците са вкарвали гол. Те записаха 8 срещи през сезон 2011/12 и една този сезон. В тези 9 мача Наполи има 16 гола и никога не е пропускал да накаже съперника.

При предишното участие Наполи вкара и в двата мача срещу Манчестър Сити, Виляреал, Байерн и Челси. Сега заби 2 гола във вратата на Борусия Дортмунд.

Ако към тази статистика добавим и факта, че през този сезон Наполи няма мач, в който да не е вкарал гол, вратаря на Арсенал Войчех Шченсни ще трябва доста да внимава.

През кампанията във всички турнири Наполи има 7 мача - 6 в първенството и един в Шампионската лига. Във всеки от тях тима на Рафа Бенитес вкара попадение и не спечели единствено мача със Сасуоло в първенството.

Наполи има общо 16 гола до момента през сезона, като 14 от тях са вкарани от нападателите на отбора. До момента са се разписвали седем души - Игуаин, Кайехон, Пандев, Инсине, Хамшик, Джемайли и Бритос. От тях единствено Джемайли и Бритос не са сред атакуващите играчи.

През лятото Наполи вече гостува на Арсенал. Това стана в турнира Емиратс къп, когато срещата приключи 2:2. Наполи поведе с два гола още в началото, но след това Арсенал изравни.