Борусия Дортмунд - Олимпик Марсилия, сблъсък от група "F" на Шампионската лига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 21.45 часа българско време.

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Лангерак, Аломерович

Защитници: Хумелс, Суботич, Дурм, Кирх, Сократис

Халфове: Гроскройц, Бендер, Шахин, Мхитарян, Блашчиковски, Ройс, Хофман

Нападатели: Обамеянг, Левандовски, Дукш, Шибер

Наказан: Вайденфелер

Контузени: Пишчек, Гюндоган, Кел, Шмелцер


Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд излиза за задължителна победа след грешната стъпка в Неапол, като домакините имат да си връщат на Олимпик за двете загуби в групите на турнира през 2011 година.

Тогава френският отбор изненадващо вкара по три гола в двата мача срещу "жълто-черните", които обаче вече натрупаха по-богат опит и самочувствие в битките на Стария континент, побеждавайки безапелационно едни от най-силните отбори в турнира.

Офанзивната мощ на Борусия е впечатляваща, макар тимът все още да има колебания в защита, които бяха видни най-вече през миналия сезон. Карето Марко Ройс - Роберт Левандовски - Хенрих Мхитарян - Пиер Емерик Обамеянг е истински кошмар за всяка защита, но по всяка вероятност един от тях ще остане на пейката.

Европейският клубен вицешампион ще бъде без своя треньор Юрген Клоп, който бе изгонен на старта на турнира и ще изгледа двубоя от трибуните. Вратарят на тима Роман Вайденфелер получи червен картон и е наказан. В лазарета на Дортмунд са Илкай Гюндоган, Марсел Шмелцер, Себастиан Кел и Лукаш Пишчек.

Гостите ще разчитат предимно на Андре Аю и Матийо Валбуена в предни позиции, тъй като топ-реализаторът на отбора от миналия сезон и палач на българския ЦСКА Андре-Пиер Жиняк е контузен. Все още не е ясно дали Жереми Морел ще може да вземе участие в мача, заради болки в коляното.

Със сигурност можем да очакваме атрактивен футбол. Марсилия навярно ще играе доста прибрано и ще заложи на бързи контраатаки. На свой терен Борусия Дортмунд е истинско страшилище както в Германия, така и в Европа. Затова ще се доверим на домакините и ще заложим на тяхна победа.


Резултат:  Борусия Дортмунд - Олимпик Марсилия  3:1