Руският Зенит Санкт Петербург се издъни много неприятно срещу австрийския Аустрия Виена и двата тима завършиха 0:0 на руска земя. Това стана в среща от Група "G" на Шампионската лига.

След нея питерци са с актив от 1 спечелена точка и след неприятния резултат тимът направи крачка назад за класирането на плейофите.

Същото важи и за австрийския тим. Точката обаче бе паметна за Аустрия, тъй като бе първа за тима в този турнир.

Като цяло домакините имаха своите шансове, но ключовият момент в мача дойде след червения картон на Аксел Витцел в 44-ата минута.

Той бе изгонен от игра заради много грубо влизане срещу Флориан Мадер и в крайна сметка остави отбора си с 10 души на терена в ранен етап. 

До момента преди червения картон пък домакините имаха смазващо предимство срещу австрийците и по всичко изглеждаше, че дори могат да стигнат до разгромен успех.

В 12-ата минута Хълк имаше страхотен шанс да вкара, но нацели гредата, а няколко минути след това стражът на австрийците с мъка изби негов удар в корнер.

До края на полувремето Кержаков и Хълк също имаха шансове, но не успяха да ги реализират. След почивката пък домакините не играха толкова силно заради намаления състав и в крайна сметка двата тима не си вкараха голове.