Руският шампион ЦСКА Москва успя да постигне първата си победа в груповата фаза на Шампионската лига, след като надви първенеца на Чехия Виктория Пилзен с 3:2 като домакин.

Двата тима се срещнаха в двубой от Група "D" на най-комерсиалния турнир след който "Армейците" вече имат три точки в класирането до момента, докато чехите са без точка, след като в първия си мач от надпреварата бяха разбити от Манчестър Сити на собствена земя.

Българският национал от състава на домакините Георги Миланов остана на резервната скамейка първоначално, но се появи в игра за последните 20 минути, като влезе на мястото, на шведския национал Расмус Елм.

Срещата бе изключително интересна, както и куриозна. Тя се игра на стадиона на Зенит "Петровски" в Санкт Петербург, тъй като теренът на ЦСКА не може да приеме мач от подобно ниво.

Гостите започнаха много устремно мача и още в 4-ата минута стигнаха до попадение с което откриха резултата.

Негов автор бе Франтишек Райторал. Първоначално Милан Петержела отправи удар, който обаче рикошира в противников футболист и топката попадна в автора на първото попадение, който успя да реализира на празната врата.

"Армейците" от своя страна се активизираха и в 19-ата минута съумяха да изравнят. Ахмед Муса направи хубав пробив и навлезе в наказателното поле, след което видя непокрития Зоран Тошич и последният вкара.

В случая ударът на сърбина не бе особено силен, а за попадението спомогна и рикошета в крака на Вацлав Прохазка. След него траекторията на топката се промени и вратарят на чехите бе подлъган.

Няколко минути след това ЦСКА направи и пълен обрат. Тошич изведе Хонда на много добра позиция и японецът успя да реализира.

В 78-ата минута ЦСКА стигна и до третия си гол, като по този начин до голяма степен уби интригата в срещата. В ситуацията се стигна до изключително куриозен автогол.

Тошич притисна Редим Резник в наказателното поле и футболистът на Пилзен върна топката към своя вратар, който обаче не успя да спре топката и тя влезе във вратата.

Гостите оформиха крайния резултат, след като вкараха втори гол в мача. След центриране Акинфеев опита да улови топката, но тя се удари в главата на Тецъл, след което попадна в Бакош, който я вкара във вратата.

ЦСКА МОСКВА - ВИКТОРИЯ ПИЛЗЕН 3:2
0:1 Райторал 4'
1:1 Тошич 19'
2:1 Хонда 29'
3:1 Резник 78' автогол
3:2 Бакош 90+1'