„Най-после английски отбор отбеляза гол в Европа", възкликна "Дейли Мейл" след равенството на Челси като гост на Галатасарай (1:1). Преди сините, нито един представител на английската Висша лига не успя да се разпише в евротурнирите при подновяването им след зимната пауза.

В Шампионската лига Ман Сити загуби от Барса (0:2), Арсенал от Байерн (0:2), а Манчестър Юн от Олимпиакос (0:2). В Лига Европа пък Тотнъм загуби като гост на Днепър (0:1), а Суонзи завърши 0:0 у дома с Наполи.

"Дейли Мейл" коментира и факта, че Фернандо Торес, макар че се разписа, не успя да наклони везните в полза на Сините от Лондон.

"Пет гола в пет двубоя от ШЛ за Фернандо Торес. А трябваше да са шест. Това е проблемът.

Някои хора винаги недоволстват. Оставете човека на мира. Нима представянето му в Европа не е доказателство за класата му? Той вкара гол на Байерн в мача за Суперкупата, разписа се и на финала в Лига Европа през миналия сезон.

Щом се качи на самолета, Торес се съживява. Играчът, който толкова често се оказва крайно неефективен в първенството, си връща самочувствието, щом помирише международен мач.

Няма как да избегнем факта, че Челси плати 50 млн. паунда за услугите на нападателя. Срещу тази сума лондончани очакваха играч, който да превръща гостувания като тези срещу Галатасарай в чиста формалност, който да вкара два гола, а не само един и да превърне неизвестността в предизвестен край. Торес обаче не го направи на "Тюрк Телеком Арена". той имаше страхотния шанс да откаже Галатасарай, но го пропиля", гласи присъдата на таблоида.