Диего Коща

Не съвсем бразилецът Диего Коща бе безспорният герой на мача Атлетико – Милан. Той направи най-много изострящи играта пасове, най-често заплашваше вратата на росонерите и изведе тима си до четвъртфиналите. Към победния си гол на "Сан Сиро" Диего Коща добави още две попадения на "Висенте Калдерон". Със 7 попадения в ШЛ, той изостава само от Меси, Ибрахимович и Роналдо. Доста внушителна компания си е избрал този разбойник. И трябва да му се признае, че вечно гладният за нови голове звяр се вписва доста добре в нея.

Ариен Робен (Байерн)

Не е учудващо, че Байерн отстрани Арсенал за втора поредна година, след като Пеп Гуардиола пуска в игра като резерви Мюлер и Кроос, а Арсен Венгер – Серж Гнабри. Все пак един играч на баварците блесна на фона на целия звезден отбор. Той и на "Емиратс" спечели дузпа, и на "Алианц Арена" се опитваше да го направи с всички сили. Първия път не успя, но в последната минута успя да убеди съдията да посочи бялата точка. Вярно е, че Фабиански не допусна топката да посети мрежата му, но важни са усилията на Ариен.

Впхрочем холандецът заслужава "Оскар" не само за театралните си изпълнения, но и за играта си извън наказателното поле. Ариен непрекъснато изостраше играта, опитваше да дриблира и често стреляше по вратата. Равномерните подавания на Гуардиола са способни да приспят дори Бекенбауер, но именно вертикалните изстрелвания на Робен изваждат тима от състояние на хипноза и стават среднощна глътка въздух в Шампионската лига.

Лео Меси

Непосилно е да се опиташ да наваксваш изоставане от два гола на "Ноу Камп". Все пак в този мач основният солист беше именно Лео Меси. Той игра за отбора, раздаде се в отбрана и показа приказното си индивидуално майсторство, непрекъснато впускайки се в рейдове в отбраната на Сити. Особено карикатурно на неговия фон изглеждаше големът на манчестърци Джолиън Лескът, който непрекъснато попадаше в конфузни ситуации и в крайна сметка подари топката на Меси при неговия гол.

Попадението можеше да стане второ за Лео в мача, ако съдията бе дал очевидна дузпа преди почивката. Но Меси и без това постави нов рекорд в Лигата по брой голове, вкарани с екипа на един отбор – 67, изпреварвайки Раул.

Халил Гайнудинов, "Спорт Сегодня"