Сайтът Goal.com публикува двайсетина любопитни факта за днешния полуфинал в Шампионската лига между Реал (Мадрид) и Байерн (Мюнхен).

* Реал (Мадрид) и Байерн имат в актива си общо 14 КЕШ – съответно 9 и 5.

* Реал и Байерн са играли 14 пъти досега в Шампионската лига и тази вечер ще изравнят рекорда за най-често игран двубой в турнира – Барселона и Милан са се изправяли един срещу друг 15 пъти.

* Байерн е отборът, нанесъл най-много загуби на Реал М в Лигата – 8.

* Байерн е загубил последните си 5 мача от Шампионската лига на "Сантяго Бернабеу", включително и финала на турнира през 2010 г. срещу Интер.

* Реал играе на полуфинал в Лигата за четвърти пореден сезон, но не е достигал до решаващия сблъсък за трофея от 2002 г. насам.

* Реал е спечелил 15 от последните си 17 двубоя в Шампионската лига, играни на "Сантяго Бернабеу" (плюс две равенства). Последната загуба на белите у дома в турнира беше през април 2011 г. от Барселона.

* Реал е отбелязал поне по един гол във всеки от последните си 17 срещи от турнира на свой терен. Кралският клуб е отбелязал общо 55 попадения в тези срещи или средно по 3,2 гола на мач.

* Реал има 9 победи от последните си 11 мача в турнира (плюс едно равенство и една загуба), но падна с 0:2 на реванша в Дортмунд в четвъртфинала.

* Реал е отборът, отбелязал най-много голове в настоящото издание на турнира. При това 28 от 32-те попадения на мадридчани са от игра.

* Реал обаче е и тимът, получил най-много голове от четирите участника на полуфиналите – 9.

* Мадридчани са успели да отбележат само една от трите дузпи, отсъдени в тяхна полза от началото на това издание на Лигата.

* Байерн достигна до полуфиналите в ШЛ за четвърти път в последните пет сезона, като миналата година спечели трофея с успех 2:1 над Борусия Д.

* Баварците нямат загуба в последните си 9 мача във фазата на прякото отстраняване в турнира – 7 победи и 2 равенства.

* Байерн е отбелязал поне по един гол във всеки от последните си 15 двубоя от Шампионската лига, което е най-продължителната актуална серия. Последният тим, успял да опази вратата си суха срещу баварците, беше Арсенал на 13 март миналата година.

* Мюнхенският колос е отбелязал всичките си 7 гола във фазата на прякото отстраняване този сезон от 54-ата мин. нататък.

* Байерн е тимът, ударил най-много греди в това издание на Лигата – 8.

* 88% от попаденията, които е допуснал Байерн от началото на турнира, са били през второто полувреме (7 от общо 8).

* Асът на Реал Кристиано Роналдо има 35 гола в последните си 27 срещи от Шампионската лига. Този сезон португалецът се е разписал 14 пъти. Това е рекорд за един сезон в турнира за КЕШ, който Кристиано дели с Жозе Алтафини (14 гола за Милан през 1962/63) и Лео Меси (14 попадения с екипа на Барса през 2011/12).

* Крилото на Байерн Ариен Робен има на сметката си 7 попадения и 5 асистенции в последните си 11 срещи в Лигата.

* Треньорът на Реал М Карло Анчелоти достигна до полуфиналите в ШЛ за пети път в кариерата си, но за първи път от 2007 г. насам. Предишните четири пъти бяха начело на Милан (2003, 2005, 2006 и 2007).

* Анчелоти няма загуба срещу Байерн в Лигата като треньор (4 победи и 2 равенства с Милан).

* Пеп Гуардиола, наставникът на Байерн, се класира за този етап на турнира за пети път при същия брой участия в турнира. Предишните четири пъти той го направи начело на Барса от 2009 до 2012 г.

* Гуардиола има едва 2 загуби от 15 двубоя като треньор срещу Реал М във всички турнири (плюс 9 победи и 4 равенства). Начело на Барса той отстрани белите на полуфинала през 2011 г.