Лудогорец получи звучен шамар, след като буквално по-малко от час преди тегленето на жребия за плейофите, за влизане в групите на Шампионската лига отборът вече промени статута си и вече е непоставен.

Причината за това е, че от УЕФА присъдиха служебна победа на Селтик срещу Легия в реванша от третия квалификационен кръг на турнира. Това стана, след като поляците са използвали неправомерно футболиста Бартош Бережински, който влезе като резерва на реванша в Глазгоу. Въпросният играч е бил наказан заради червен картон срещу Аполон Лимасол през миналия сезон.

Поляците елиминираха шотландците с 6:1 общ резултат, а в Глазгоу стигнаха до успех с 2:0, но със служебната победа "Детелините" продължават напред след общ резултат от двата мача 4:4 и правилото за повече голове на чужд терен.

Шотландците са с по-голям коефицент от българския тим и съответно този факт праща българските "Орли" при непоставените отбори.

Шансовете Лудогорец да влезе в групите на турнира значително намаляват с това решение на европейската футболна централа, тъй като отборът ще има много по-сериозни отбори за съперници в плейофите.

Все пак задачата е реалистична. Лудогорец ще срещне един измежду Селтик, Залцбург, Стяуа Букурещ, Апоел Никозия или БАТЕ Борисов в плейофите.