Пари Сен Жермен удари Барселона с 3:2 в среща от група "F" на Шампионската лига, играна на стадион "Парк де Пренс" в Париж.

Въпреки отсъствието на звездите си Ибрахимович, Тиаго Силва и Лавеци възпитаниците на Лоран Блан попиляха защитата на Барса, която нямаше нито едно допуснато попадение през кампанията до този момент.

Давид Луис изведе френския тим напред в резултата, но секунди след това само изгледа как Лео Меси стреля безпощадно покрай него, за да изравни. Това бе гол №500 за каталунците в Шампионската лига.

Постепенно "блаугранас" взеха превес в игрови план, но в 26-тата минута груба грешка на Марк-Андре тер Стеген позволи на Марко Верати да върне преднината на ПСЖ.

Десетина минути след почивката Матуиди вкара трети гол за парижани, но почти веднага след това Неймар запази шансовете на Барса с технично изпълнение. Гостите надиграха противника си в заключителната част на мача, но не успяха да изравнят. Пет минути преди края Мунир тресна гредата.

Пари Сен Жермен събра 4 точки и излезе на върха в групата. Барселона остава на втора позиция с три пункта на сметката си.


Домакините стартираха по-агресивно и още в самото начало Тиаго Мота шутира, но се подхлъзна и кълбото прелетя встрани от целта. После

В 10-ата минута французите изпълниха пряк свободен удар чрез Лукас, който центрира в наказателното поле на противника. Там бранителят Давид Луис овладя пред погледа на Масчерано и прати топката с левия крак в долния десен ъгъл. Това бе първият допуснат гол за испанския вицешампион през сезона в официален мач.

Радостта на домакините продължи само няколко секунди, защото Барса отвърна с мълниеносна контраатака с типичните бързи и къси подавания. Меси чукна към Иниеста, който веднага му върна в пеналта и аржентинецът забоде кълбото в долния десен ъгъл. Топката премина покрай Давид Луис, като многомилионната покупка на ПСЖ за пореден път показа, че е по-полезен в атака, отколкото в защита.

Момчетата на Лоран Блан не се стреснаха след изравнителното попадение и отново се впуснаха в предни позиции. Единсон Кавани отправи истински снаряд, но все още не бе настроил мерника си.

Педро пък можеше да извлече нещо повече при акция през центъра. Той успя да прехвърли вратаря на ПСЖ с хубава парабола, но траекторията на топката не бе достатъчно точна.

Зрелищна странична ножица на Лео Меси накара Сиригу да демонстрира чудесен рефлекс и да парира, но реферът наду свирката за извършено нарушение в атака на Жереми Матийо.

В средата на първата част най-добрият на терена до този момент Меси копна прекрасно към Неймар, който изпревари стража на съперника и игра първи с топката във въздуха, но я прати над вратата.

В 26-тата минута ПСЖ изпълни корнер, като топката бе насочена към далечната греда. Там Ракитич увисна, а решилият да излезе напред тер Стеген закъсня и само изгледа как Марко Верати вкарва с глава.

Каталунците отново натиснаха и се опитаха отново да дадат светкавичен отговор. Андрес Иниеста заложи на силен удар от двайсетина метра, но той бе лишен от необходимата точност.

В последната минута на първата част Меси застана зад топката при пряк свободен удар. Аржентинецът потърси горния ляв ъгъл, но кълбото профуча на метър над гредата.

Момчетата на Лоран Блан взеха инициативата след почивката и в 54-тата минута вкараха трети гол. Ван дер Вил получи по дясното крило и центрира към границата на малкия пеналт, където Блез Матуиди връхлетя върху топката и матира тер Стеген.

Също както в началото на мача, ПСЖ допусна попадение веднага, след като реализира такова. След центриране на Алвеш отдясно Меси скочи за топката, но не успя да играе с нея в наказателното поле на домакините. Тя се озова в краката на Неймар, който я прати с много прецизен удар в долния десен ъгъл.

Кавани и Пасторе завършиха две поредни атаки на своя отбор, но и в двата случая тер Стеген най-после успя да разкрие част от качествата си.

"Блаугранас" натиснаха противника си в неговата половина, залагайки на добре познатите бързи пасове с едно докосване. Защитата на френския първенец доста често изглеждаше объркана, но все пак съумяваше да изтласка натиска на своя съперник.

В 69-тата минута на терена се появи ветеранът Шави, който записа рекорден 143-и мач в Шампионската лига, подобрявайки постижението на сънародника си Раул.

Четвърт час преди края на редовното време Иниеста се оказа най-съобразителен при кратко разбъркване, но неговият удар с левачката бе неточен. Каталунците продължиха да разиграват по двата фланга, но не намираха пролуки през сгъстената защита на ПСЖ.

В 82-та минута Жорди Алаба засече от движение в малкия пеналт центриране отдясно. Топката влизаше в долния десен ъгъл, но Маркиньос се хвърли самопожертвователно в последния момент и спаси своя тим от сигурно попадение.

Три минути след това Мунир нанесе страхотен изстрел с левия крак извън наказателното поле, но кълбото разтресе десния страничен стълб. В добавеното време Сандро би покрай целта.

 

Пари Сен Жермен - Барселона  3:2

1:0  Давид Луис - 10'

1:1  Лионел Меси - 11'

2:1  Марко Верати - 26'

3:1  Блез Матуиди - 54'

3:2  Неймар - 56'

 

ПСЖ:  Сиригу, ван дер Вил, Маркиньос, Луис, Максуел, Верати (Кабай - 71'), Мота, Матуиди, Моура (Баебек - 91'), Пасторе (Шантом - 86'), Кавани

Барса: Тер Стеген, Масчерано, Матийо, Алба, Алвеш (Сандро - 83'), Ракитич (Шави - 69'), Бускетс, Иниеста, Педро (Мунир - 62'), Меси, Неймар

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди