Крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен призна, че не му се е случвало да унищожава силен отбор като Рома по такъв начин. Холандецът вкара два гола при победата на баварците със 7:1 насред Рим и бе един от най-добрите на терена.

Още по темата

 

"След мача винаги е лесно да се говори. Все още съм убеден, че Рома е много добър отбор и те го показаха през този сезон. Но ние трябва да отправим поздравления за нас самите. Може да звучи глупаво, но има какво да подобряваме", започна своя коментар Ариен Робен.

"Трябва да поздравим не само играчите на Байерн, но също така треньорския екип, който ни подготви за този двубой, за да играем по начина, който видяхте. Ние създавахме положения и вкарвахме голове, някои от които бяха страхотни."

"Ние играхме по малко по-различен начин и всички го видяха. Но не е добре да говоря за нашата тактика и за начина, по който искаме да играем. Всеки може да го види и да анализира представянето ни. Но още веднъж искам да отправя комплимент към отбора и тактиката ни."

"Никога досега не бях изживявал нещо подобно, не и срещу толкова добър отбор като Рома. Те започнаха добре, постигнаха много лесна победа срещу ЦСКА Москва и завършиха наравно в Манчестър. Затова ние очаквахме много труден мач, но успяхме да го контролираме и да доминираме. Те нямаха отговор на нашия атакуващ футбол и мачът беше решен набързо."

"При 3:0 в наша полза за тях ставаше още по-трудно. Те бяха разочаровани, свалиха гарда и ние се възползвахме от свободните пространства. Да водиш 5:0 в Рим на полувремето - това е лудост! Трябва да се насладим на победата, но да останем здраво стъпили на земята", допълни холандецът.