Барселона срещу Манчестър Сити ще бъде най-интересният мач от осминафиналите на Шампионската Лига. Това отреди изтегления днес жребий.

Така двата тима ще повторят осминафиналния си сблъсък от миналия сезон, когато каталунците елиминираха съперника след червения картон на Мартин Демикелис.

Интересното е, че и носителят на трофея Реал Мадрид ще повтори осминафиналния си двубой от миналия сезон, след като се падна срещу Шалке. През миналата година белите спечелиха и двата си мача с обща голова разлика 9:2.

Този път обаче жребият най-накрая размина Арсенал и Байерн Мюнхен. Баварците ще играят срещу Шахтьор Донецк, а Арсен Венгер най-сетне имаше късмет. Той ще се срещне с бившия си отбор Монако.

От другите интересни двубой вниманието е привлечено към Ювентус и Борусия Дортмунд,което е повторение на финала от 1997 година.

ПСЖ и Челси пък се срещат отново, след като през миналия сезон играха на четвъртфиналите на турнира.

 

ПСЖ - Челси
Манчестър Сити - Барселона
Байер Леверкузен - Атлетико Мадрид
Ювентус - Борусия Дортмунд
Шалке - Реал Мадрид
Шахтьор - Байерн
Арсенал - Монако
Базел - Порто

Първите отбори са домакини в първия двубой. Първите срещи ще се проведат на 17,18, 24 и 25 февруари, а реваншите на 10,11,17 и 18 март. Точните дати за всеки двубой предстои да бъдат уточнени.