Монако поднесе сензацията на "Емиратс", след като шокира домакина Арсенал с 3:1 в английската столица.

Гостите не блестяха особено много с играта си, но действаха изключително хитро. Головете бяха дело на Кондогбия в 38-ата минута и Бербатов в 53-ата минута. В 91-ата минута Окслейд-Чембърлейн вкара почетен гол за домакините, но в последните секунди Ферейра-Караско довърши лондончани.

Така лондончани са на прага на пето поредно отпадане в тази фаза на турнира, а освен това отборът допусна първо поражение от френски тим, от цели 13 години. 

Жиру се превърна в основен грешник за домакините, след като пропиля няколко добри шанса, докато Алексис сякаш отсъстваше от терена.

Мачът бе по-специален за Арсен Венгер, тъй като той изкара няколко години начело на Монако в началото на треньорската си кариера.



Срещата започна изключително активно за домакините и само за първите пет минути те създадоха два добри шанса за гол. При първата ситуация във 2-ата минута Уелбек се измъкна от противников играч и потърси далечния ъгъл, но ударът му не намери очертанията на вратата.

Три минути след това Касорла потърси Уелбек в наказателното поле, но двамата не се разбраха и топката дойде прекалено дълга за нападателя, който я чакаше в малкия пеналт. В крайна сметка атаката бе опропастена.

Гостите постепенно стабилизираха играта си след първите няколко минути силен натиск от страна на домакинския тим.

През следващите минути обаче мачът позацикли и опасностите пред двете врати липсваха, а Арсенал все по-трудно стигаше до противниковата врата.

В 34-ата минута Моутиньо бе намерен с центриране от Мартиал в наказателното поле, но волето на ибериеца премина над вратата.

Три минути след това Бейерин центрира по земя пред малкото наказателно поле за Жиру, но французинът не успя да играе с топката и бе изпреварен от Абденур.

В 38-ата минута гостите шокираха неприятно Арсенал, след като Кондогбия отправи страхотна тупалка от 30 метра и матира Оспина, като откри резултата в полза на тима от княжеството.

До края на полувремето нямаше повече опасности и резултатът се запази на почивката при минимален аванс на гостите.

Секунди след подновяването на играта Жиру направи страхотен пропуск, след като бе намерен на чиста позиция от Алексис в малкото наказателно поле, но французинът от 2 метра не успя да нацели дори и вратата.

В 51-ата минута Жиру отново се прояви, след като от близка дистанция изкара за пореден път топката в аут, този път след добро центриране от фаул.

Две минути след това Бербатов удвои аванса на гостите и така намали значително шансовете на домакините дори за частичен обрат. 

След прекрасна контраатака Фабиньо видя българина преди наказателното поле, след което българинът направи няколко крачки и с много мощен удар удвои аванса на своя тим.

Няколко минути след това абсурдният Жиру пропусна феноменален шанс да намали изоставането на тима си. Шубашич изби топката след удар на играч, на Арсенал, а французинът успя да достигне до нея, но от 3-4 метра, вместо да вкара във вратата на Монако, той шокиращо я прати над вратата. 

В 63-ата минута Монако бе на косъм от трети гол, след като Мартиал бе изведен прекрасно сам срещу Оспина, но ударът му бе спасен от колумбийския страж.

Малко след това Дирар опита да изведе Бербатов сам срещу вратаря, но бранител на домакините настигна българина. 

В 68-ата минута Уолкът бе изведен сам срещу вратаря, но Шубашич се намеси перфектно. След това и Уелбек опита удар от близка дистанция, но топката рикошира в тялото на .... съотборника му Уолкът. 

В 73-ата минута Окслейд-Чембърлейн отправи опасен удар, който обаче бе блокиран от Абденур.

През следващите минути домакините опитаха да наложат натиск, но без успех.

В 83-ата минута Санчес от перфектна позиция направи пропуск. Чилиецът не успя да нацели вратата от малък ъгъл и пропусна. 

В 91-ата минута все пак Окслейд Чембърлейн намали изоставането на тима си, след като заби неспасяемо топката в горния далечен ъгъл след удар от дъгата.

В 94-ата минута Ферейра-Караско тотално довърши домакините. Той бе изведен сам срещу вратаря от Силва, след което напредна и с много хубав удар прати топката в долния ляв ъгъл. Тя се отби в гредата и влезе във вратата.

АРСЕНАЛ - МОНАКО 1:3
0:1 Кондогбия 38'
0:2 Бербатов 53'
1:2 Окслейд-Чембърлейн 91'
1:3 Ферейра-Караско 94'

АРСЕНАЛ: Оспина, Мертезакер, Гибс, Косиелни, Бейерин, Йозил, Касорла, Коклен (69 - Окслейд-Чембърлейн), Санчес, Уелбек, Жиру (60 - Уолкът)

МОНАКО: Шубашич, Ечиехиле, Абденур, Туре, Фабиньо, Уолъс, Дирар (82 - Курзава), Моутиньо, Кондогбия, Бербатов (77 - Ферейра-Караско), Мартиал