Байер Леверкузен чукна с 1:0 Атлетико Мадрид в първи 1/8 финал на Шампионската лига игран на "Бай Арена". Единственото попадение в мача заби Хакан Чалханоглу в началото на второто полувреме.

Като цяло германците контролираха мача, създадоха повече голови положения, треснаха една греда, мушнаха едно попадение и в крайна сметка заслужено си взеха победата.

Испанците от своя страна разочароваха, не показаха почти нищо смислено и логично загубиха. Така Байер взе чиста победа преди срещата-реванш в Мадрид и направи важна крачка към 1/4 финалите на турнира.

Атлетико даде и свидни жертви, като ответната среща ще пропуснат твърдите титуляри Диего Годин и Тиаго. Годин получи жълт картон, който е пореден за него и това ще го извади за една среща, а Тиаго бе изгонен в 76-ата минута на мача.


Срещата на "Бай Арена" започна скучновато, като в началото действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

В 7-ата минута Ларс Бендер напредна през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина до дясната греда на гостите. Отговорът на Атлетико Мадрид бе удар с глава на Антоан Гризман, но в аут.

Постепенно домакините взеха инициативата и натиснаха испанците. В 12-ата минута се заформи леко разбъркване в наказателното поле на Атлетико, където Емир Спахич акробатично стреля, но Марио Манджукич бе застанал на голлинията и изби топката.

Последва и нов шанс за германците, но Ларс Бендер стреля над вратата. Така се стигна до 26-ата минута, когато Емир Спахич изтреля страховита тупалка от 20 метра, но нацели сглобката на гредите.

Това бяха силните минути на домакините, но те не се възползваха от шансовете си, а с пропуск се отчете и Карим Белараби. Играчите на Атлетико бяха твърде пасивни, а Диего Симеоне трябваше да направи  идве принудителни смени.

Към края на полувремето мадридчани все пак вдигнаха темпото и бяха близо до попадението. Първо Лено изпревари Гризма и боксира топкакта преди той да я насочи с глава в мрежта му.

В 45-ата минута пък Тиаго стреля със странична ножица от пет метра, но отново Лено показа класа и спаси.

Второто полувреме започна с по-добра игра от страна на германците, които натиснаха сериозно Атлетико.

Така се стигна до 57-ата минута, когато Байер сътвори страхотна атака, при която Карим Белараби чукна топката в наказателното поле на гостите към Хакан Чалханоглу,който с отсечена тупалка опъна мрежата на Моя за 1:0.

Две минути по-късно мадридчани скочиха за дузпа и поискаха игра с ръка на Вендел, но такава нямаше и правилно не бе отсъден наказателен удар.

Последваха скучни минути на "Бай Арена", като играчите на Байер контролираха действията на терена и спокойно разиграваха. В 72-ата минута Хакан Чалханоглу стреля от пряк свободен удар, но Моя без проблеми улови.

Три минути по-късно резервата Фернандо Торес успя да вкара за гостите, но попадението бе отменено, тъй като топката бе излязла от очертанията на терена при центрирането от ъглов удар към Торес.

В 76-ата минута Атлетико остана в намален състав, след като втори жълт и респективно червен картон получи Тиаго.

До края на мача Байер контролираше събитията на терена, не даде никакви шансове на испанците и заслужено си взе победата.

Байер Леверкузен - Атлетико Мадрид 1:0

Голмайстор:

Хакан Чалханоглу (57)

Байер: Бернд Лено, Роберто Хилберт, Кириакос Пападополус, Емир Спахич, Вендел, Карим Белараби, Гонзало Кастро, Ларс Бендер, Хеунг Мин Сон, Хакан Чалханоглу, Йосип Дръмич

Атлетико Мадрид: Моя, Хуанфран, Миранда, Диего Годин, Гилерме Сикуера, Арда Туран, Габи, Тиаго, Саул Нигес, Марио Манджукич, Антоан Гризман