ПСЖ би шута на Челси и е на 1/4 финал в Шампионската лига. Парижани извъртяха 2:2 със "сините" след продължения и с общ резултат 3:3 от двата мача, но с повече голове на чужд терен, продължават напред в турнира.

Драмата на "Стамфорд Бридж" бе пълна - червен картон за Златан Ибрахимович още през първото полувреме, греда за ПСЖ, продължения, дузпа за Челси, четири гола и в крайна сметка заслужено класиране на французите в следващата фаза.

Головете за домакините забиха Гари Кейхил (81) и Еден Азар (95 - дузпа). Точни за гостите бяха Давид Луис (86) и Тиаго Силва (114).

Като цяло гостите доминираха в мача, създадоха повече чисти положения, показаха повече футболни достойнства и успяха да вбесят Жозе Моуриньо, който отново бе паркирал автобуса пред вратата си в отделни моменти от срещата.


Гостите от Париж започнаха по-добре мача и можеха да вкарат още във втората минута. Тогава Единсон Кавани бе изведен в наказателното поле на Челси, но преди да нанесе голов удар бе блокиран отлично от Джон Тери.

Три минути по-късно срещата бе прекъсната за кратко, той като трябваше да се окаже медицинска помощ на Диего Коста. Последваха спокойни минути на "Стамфорд Бридж", като играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

В 14-ата минута ПСЖ скочи за дузпа, след като Рамиреш изблъска леко Марко Верати в пеналта, но правилно не бе отсъден наказателен удар.

Малко по-късно Тиаго Мота центрира в наказателното поле на Челси, но там Тибо Куртоа без проблеми улови топката. В 26-ата минута Хавиер Пасторе бе изведен зад защитата на Челси, но се засуети и изпусна страхотно положение.

Това бяха силните минути на гостите, но те не се възползваха от шансовете си. Постепенно лондончани взеха инициативата и сериозно натиснаха парижани. След половин час игра Сеск Фабрегас се озова на чиста позиция, но стреля в аут.

Две минути по-късно ПСЖ остана в намален състав, след като Златан Ибрахимович получи директен червен картон за грубо влизане в краката на Оскар.

Нарушението наистина бе по-здраво, но изгонването на Ибра по-скоро бе пресилено. Това повлия сериозно на играта и в следващите минути на терена изобилстваха нарушенията.

В 41-ата минута Давид Луис отнесе брутално Диего Коста, но дори не последва фаул. Две минути по-късно лондончани претендираха основателно за дузпа, след като Диего Коста бе повален в пеналта от Единсон Кавани, но не последва наказателен удар.

Второто полувреме започна с положение за Челси, но Гари Кейхил не успя да се възползва от отлична възможност и бе блокиран от Тиаго Силва.

В 54-ата минута Кавани изведе по перфектен начин Максуел отляво, последва отсечен шут, но топката мина до гредата. Четири минути по-късно Единсон Кавани направи пропуска на мача.

Тогава Кавани бе изведен сам срещу Тибо Куртоа, финтира го майсторски, но си намали удара и прати топката в дясната греда. Най-чистото положение в срещата, но пропуснато от ПСЖ.

В 65-ата минута Блез Матуиди проби през центтъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но топката профуча над гредата. Като цяло гостите контролираха играта, независимо че бяха в намален състав.

От своя страна домакините бяха твърде плахи и неориентирани, а Жозе Моуриньо беснееше на резервната скамейка. ПСЖ продължи да играе по-умно и здраво, като в 70-ата минута с пропуск се отчете Хавиер Пасторе.

Тази ситуация стресна домакините и те успяха да изнесат играта в по-предни позиции. В 80-ата минута Рамиреш бе изведен отдсясно и стреля отсечено, но Салваторе Сирижу спаси.

Минута по-късно Челси вкара. След ъглов удар топката се озова в краката на Гари Кейхил, който с тупалка от точката на дузпата едва не скъса мрежата на ПСЖ за 1:0.

Французите обаче се вдигнаха и можеха веднага да изравнят, но резервата Лавеци пропусна. Логичното се случи в 86-ата минута, когато Давид Луис се извиси и с глава разстреля Тибо Куртоа за 1:1.

Луис не скри щастието си да набута гол на бившите си съотборници, а Жозе Моуриньо едва сдържаше нервите си.

В последната минута на редовното време Диего Коста за пореден път демонстрира чепатия си характер, като без топка изблъска Маркиньос, но това отбягна от погледа на съдиите и не последва дори и жълт картон. Така се стигна до продължения.

Първото продължение започна с дузпа за Челси. Капитанът на ПСЖ Тиаго Силва направи безумна глупост, като игра с ръка при една висока топка и съдията посочи бялата точка.

Зад топката застана Еден Азар и технично вкара за 2:1. Пет минути по-късно Давид Луис можеше да вкара втори гол, но Тибо Куртоа спаси по великолепен начин.

В началото на второто продължение французите натиснаха и изнесоха играта пред вратата на лондончани. В 113-ата минута Тиаго Силва изпусна невероятен шанс, като отново Куртоа спаси.

Минута по-късно обяче нищо не успя да спре Силва и той с глава опъна мрежата за 2:2. До края Челси натисна, но така и не стигна до чисто голово положение. По този начин ПСЖ си взе равенството и заслужено е на 1/4 финал за Шампионската лига.

Челси - ПСЖ 2:2

Голмайстори:

1:0 Гари Кейхил (81)
1:1 Давид Луис (86)
2:1 Еден Азар (95)
2:2 Тиаго Силва (114)

Челси: Тибо Куртоа, Бранислав Иванович, Гари Кейхил, Джон Тери, Сезар Аспиликуета, Рамиреш, Сеск Фабрегас, Неманя Матич (84 - Курт Зюма), Оскар (46 -  Вилиян), Диего Коста, Еден Азар

ПСЖ: Салваторе Сирижу, Максуел, Тиаго Силва, Давид Луис, Маркиньос, Блез Матуиди (83 - Адриен Рабио), Тиаго Мота, Марко Верати (83 -  Езекил Лавеци), Хавиер Пасторе, Златан Ибрахимович, Единсон Кавани