Ювентус се класира на 1/2-финалите в Шампионска лига, след като измъкна 0:0 от Монако в реванша между двата отбора, игран на стадион „Луи II” в Княжеството.

Така „бианконерите” се класираха сред четирите най-добри отбора, след като спечелиха първата среща в Торино 1:0. Тази вечер „монегаските” определено стояха по-добре на терена от съперника си, но така и не успяха да преодолеят дефанзивната тактика, избрана от Масимилиано Алегри.

Чистите голови положения в Княжеството липсваха, а влизането на Димитър Бербатов на почивката също не успя да помогне на домакините да заличат пасива от първия мач.

”Старата госпожа” за първи път от 2003 година се класира за тази фаза на надпреварата, а датата 22 април определено й носи късмет. Именно на нея преди 12 години Юве елиминира Барса на 1/4-финалите в Шампионска лига след успех с 2:1 на „Ноу Камп” с човек по-малко.


Пред французите се откри голова възможност още във 2-ата минута. Джорджо Киелини се подхлъзна близо до наказателното поле и умишлено докосна топката с ръка. Главният съдия Уилям Колъм му показа жълт картон и отсъди фаул. „Монегаските” обаче не  се възползваха от него.

В 6-ата минута Кондогбия стреля много опасно и топката профуча на сантиметри от сглобката на вратата. 120 секунди по-късно и Юве погледна към противниковата врата. Видал се опита да изведе Тевес, който беше добре затворен, но все пак засече топката с глава. Даниел Субашич обаче улови безпроблемно.

След четвърт час игра Бернардо Силва проби много опасно отдясно и навлезе в наказателното поле, където се опита да пусне топката успоредно на голлинията. Бардзали обаче се намеси решително и изчисти в корнер, след който не последва нищо интересно.

Монако продължи да създава опасности и Кондогбия стреля отдалеч, но Буфон внимаваше и улови сигурно. В 28-ата минута и Фабиньо пробва късмета си, засичайки топката пред границата на пеналта. Тя обаче мина високо над вратата.

След малко повече от половин час игра Силва центрира отдясно, Лихтщайнер изпусна Курзава, който засече с глава, но прати топката встрани от целта. 10 минути преди края на полувремето Курзава нахлу в наказателното поле, беше затворен от Киелини и Видал и падна. Футболистите на „монегаските” имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени от рефера.

В 45-ата минута „бианконерите” създадоха най-опасното си положение. Тевес получи на около 20 м пред вратата, овладя и стреля, но за късмет на Субашич, прати топката в аут.

5 минути след подновяването на играта Караско центрира от фаул, след който се получи меле в наказателното поле на Юве. Топката попадна в Жоао Моутиньо, който я прати точно пред вратата, където Буфон не се намеси добре. Силва се възползва от това и стреля, но защитата на гостите успя да изчисти точно преди кълбото да влезе във вратата.

В 55-ата минута Леонардо Бонучи допусна много груба грешка, при която Бербатов излезе сам срещу Буфон, но вратарят го изпревари и изчисти. 3 минути по-късно Андреа Пирло с феноменален пас намери Алваро Мората, който можеше да изведе Тевес сам срещу Субашич, но испанският национал се забави и топката му беше отнета.

После Монако продължи да бъде по-активен в предни позиции и след малко повече от час игра Силва с едно докосване застраши Буфон. Топката обаче премина покрай дясната греда.

В следващите минути французите се опитаха да натиснат, но не можеха да стигнат до опасни положения. Играта пък определено се накъса, а умората започна да взима връх сред футболистите на терена.

До края интересните моменти липсваха, логично не падна гол и Юве се класира за следващата фаза на Шампионска лига.

Монако – Ювентус 0:0

Монако: Субашич, Фабиньо, Раджи, Абденур, Курзава, Кондогбия, Тулалан (46-Бербатов), Моутиньо, Бернардо Силва, Ферейра Караско, Мартиал (75-Жермен)
Треньор: Леонардо Жардим

Ювентус: Буфон, Киелини, Бонучи, Евра, Лихщайнер, Бардзали, Маркизио, Пирло, Видал (76-Перейра), Тевес, Мората (69-Йоренте)
Треньор: Масимилиано Алегри

Монако, ст.: „Луи II”
Съдия: Уилям Колъм
Жълти картони: Силва, Кондогбия (Монако); Киелини, Тевес (Ювентус)