Италианецът Никола Рицоли ще ръководи суперсблъсъка между Барселона и Байерн Мюнхен на полуфиналите на Шампионската лига в сряда.

Арбитърът носи голям късмет на баварците, защото именно под негово ръководство те победиха Борусия Дортмунд с 2:1 във финала на ШЛ през 2013 година.

Тогава Рицоли бутна здраво рамо на Байерн, като не показа задължителен червен картон на Данте, който изрита Марко Ройс в корема без топка. Борусия реализира отсъдената дузпа, но кариоката остана на терена.

43-годишният рефер беше на късмет на мюнхенци и при победата с 2:0 над Арсенал миналата година (дискусионен директен червен картон на Войчех Шчесни), както и при поражението с 2:3 от Манчестър Юнайтед през 2010 година (червен картон на Рафаел), когато "червените дяволи" бяха елиминирани, макар да водеха с 3:0.

През 2012 година пък Рицоли свири мача Базел - Байерн на 1/8-финалите на Шампионската лига, когато швейцарците изненадващо биха с 1:0, преди да бъдат пометени със 7:0 на реванша.

Интересното е, че Рицоли свири и финала на световното първенство в Бразилия, когато Германия победи Аржентина в мача за титлата. Тогава той подмина ритника на Мануел Нойер в главата на Гонсало Игуаин...

В същото време Рицоли не носи късмет на каталунците, които паднаха с 2:3 от Пари Сен Жермен в групите на Шампионската лига този сезон.

"Блаугранас" имат още една загуба, когато Рицоли е бил главен съдия. Това се случи през 2011 година, когато Арсенал победи Барса на Пеп Гуардиола с 2:1. Все пак каталунският колос има и една победа при наряд на Рицоли - 5:1 срещу Панатинайкос през септември 2010 година.