Борусия Мьонхенгладбах и Ювентус отново завършиха наравно в мача помежду си от група D на Шампионска лига.

Двата отбора направиха 1:1 в Германия, като домакините откриха резултата чрез Фабиан Джонсън в 18-ата минута, а в самия край на първото полувреме завърналият се след сърдечна операция Стефан Лихтщайнер изравни с прекрасен гол.

В началото на втората част обаче Ернанес беше изгонен с директен червен картон, което спря устрема на "старата госпожа". Но до края "жребците" така и не успяха за втори път да преодолеят Джанлуиджи Буфон, който за пореден път се представи на висота.

С второто поредно равенство в групата Юве изгуби първото място в класирането. Торинци вече имат 8 точки, но бяха задминати от Манчестър Сити, който победи Севиля и събра 9 т. Борусия остава на последната позиция, но вече с 2 т., а испанците са трети с 3 т.


Гостите започнаха мача по-активно и още във 2-ата минута Патрис Евра получи на точката за дузпата и стреля, но малко над горната греда. Секунди по-късно и Алваро Мората се озова на добра позиция, но реши да подава и сбърка. В 14-ата минута германците бяха близо до гола, след като Духад шутира мощно от 24 м, но сглобката на вратата спаси Джанлуиджи Буфон.

4 минути по-късно обаче нямаше какво да помогне на Юве. Венд проби отляво и пусна пас по земя. Джорджо Киелини не се намеси добре и подари топката на Рафаел, който продължи към Фабиан Джонсън. Американският национал с удар по диагонала не остави шансове на Джанлуиджи Буфон – 1:0 за Гладбах!

Попадението даде крила на "жребците" и в следващите минути Буфон на няколко пъти трябваше да се намесва решително и го направи с вещина. В 25-ата минута защитата на Борусия изпусна Дибала, който се озова на стрелкова позиция, но в последния момент Кристенсен го блокира и топката излезе в корнер. След неговото изпълнение Киелини скочи най-високо, но ударът му мина покрай целта.

В следващите минути италианците натиснаха и в 38-ата Евра насочи топката с глава в долния десен ъгъл, но Ян Зомер се разтегна и със сетни сили успя да избие. Секунди преди края на полувремето Юве все пак изравни с прекрасен гол на Стефан Лихтщайнер. Тогава Погба показа чудесен поглед върху играта и копна топката над защитата към връхлитащия швейцарец, който с удар от воле в далечния ъгъл не остави шансове на Зомер за 1:1!

Втората част започна с далечен шут от движение на Погба, при който вратарят замръзна, но кълбото профуча на 1-2 м от целта. В 52-ата минута дойде най-спорният момент в мача. Тогава Ернанес влезе грубо в краката на Домингес и главният съдия от Холандия Бьорн Куйперс вдигна пресилен червен картон на бразилския халф на Юве.

След час игра Алваро Мората спечели фаул точно на ъгъла на наказателното поле. Зад топката застана Погба, който отправи великолепен изстрел, но се получи рикошет и топката излезе в корнер, при който защитата на Борусия се справи. В 68-ата минута Джака стреля коварно в долния ъгъл, но Буфон внимаваше и успя да избие.

Малко по-късно Джонсън можеше да вкара втория си гол в мача след опасен удар, но отново Буфон беше на мястото си. 14 минути преди края капитанът на Юве за пореден отчая противниковите футболисти и показа защо е смятан от мнозина за вратар №1 в света. Тогава Щиндел засече с глава от границата на вратарското поле, но Буфон с феноменална намеса спаси.

До края и Торган Азар можеше да се разпише, но Буфон изби с върха на пръстите, после и гредата му помогна. Нов гол обаче не падна и срещата завърши 1:1.

Борусия (М) – Ювентус 1:1

Голмайстори:

1:0 Джонсън (18)
1:1 Лихтщайнер (44)

Борусия: Зомер, Нордвайт, Кристенсен, Домингес, Венд, Духад, Джака, Траоре, Щиндел, Джонсън (85-Азар), Рафаел
Треньор: Андре Шуберт

Ювентус: Буфон, Лихтщайнер, Киелини, Бонучи, Евра, Ернанес, Стураро (87-Лемина), Маркизио, Погба, Дибала (63-Куадрадо), Мората (75-Бардзали)
Треньор: Макс Алегри

Ст.: "Борусия Парк", 46 217 зрители
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)
Жълти картони: Маркизио, Дибала, Стураро (Ювентус)
Червен картон: Ернанес 52’ (Ювентус)