Треньорът на Атлетико Мадрид заяви, че се чувства късметлия от това, че води испанците. Аржентинският специалист добави, че победата с 1:0 над Байерн Мюнхен е сред най-добрите му постижения.

„Чувствам се късметлия да бъда начело на този клуб. Тази вечер ние дадохме всичко от себе си и ми хареса всичко. Пресирахме добре, защитавахме се добре и контраатакувахме добре. Трябваше и да се помъчим много, но това все пак бяха едни много напрегнати 90 минути. А победата е сред най-добрите ни постижения, откакто съм тук.

Нашият план беше ясен, а голът беше демонстрация на това колко добри сме на контраатаки. Много съм впечатлен от това как отборът успя да разработи тактическите оказания“, каза Симеоне.

Треньорът на Атлетико коментира и пропускът на Антоан Гризман от бялата точка в края на мача. „Марадона, Меси, Платини и Зико също са пропускали дузпи. Гризман ще се поправи. Ние сме доволни от неговата работа. Именно от него започна контраатаката за гола ни. За мен, той е сред най-добрите нападатели в света. Приносът му за отбора е невероятен“, каза още Симеоне.