Мениджърът на английския шампион Лестър Сити Клаудио Раниери предупреди играчите, че трябва да изиграят най-силния си мач за сезона при домакинството на Копенхаген (Дания) в среща от третия кръг в група "G" на Шампионската лига.

Лисиците започнаха слабо кампанията си във Висшата лига и заемат 13-о място в класирането, след като загубиха четири от първите си осем мача и записаха две равенства.

В Шампионската лига обаче възпитаниците на Раниери са с две победи от два мача и водят в подреждането в своята група. Мениджърът заяви, че приоритет този сезон в представянето в Европа, а не във Висшата лига.

"В този момент Шампионската лига е приоритет за нас", каза италианският специалист. В събота Лестър Сити загуби с 0:3 от Челси.

"Във Висшата лига Лестър трябва да действа сигурно до края на годината, а в момента най-важното е Шампионската лига. Още един месец трябва да играем на ниво в Европа, в противен случай отпадаме от турнира", коментира Раниери.

Мениджърът предупреди играчите, че трябва да дадат най-доброто от себе си срещу датския тим, който е на второ място в класирането в групата с 4 точки след победа и равенство.

"През миналия сезон ние бяхме по-компактни и имахме друг стил на игра. Сега всички ни познават и ние се опитваме да променим нещо. Нормално е, когато играеш за пръв път в Европа, да загубиш нещо. Футболистите са хора, а не машини. Ние трябва да изиграем най-добрия си мач за сезона, защото е много важно да вземем трите точки. Трябва да сме силни, да играем със страст, със сърце и с подкрепата на феновете. Ще бъде труден мач до края", заяви Раниери.