Бившият национален селекционер Ивайло Петев може да бъде съблечен и в Хърватия, след като допусна загуба с 0:1 начело на Динамо Загреб при домакинството си на Севиля.

Срещата бе от Група "Н" на Шампионската лига, където са още отборите на Олимпик Лион и Ювентус. Торинци взеха важна победа с 1:0 във Франция и гледат уверено към следващата фаза.

Единственото попадение в мача в Загреб заби френската звезда на испанците Самир Насри в 37-ата минута.

Това бе трета поредна загуба за Динамо, като хърватите имат незавидна голова разлика от 0:8. Лидери в групата са Севиля и Ювентус с по седем точки, трети е Лион с три пункта.   

Вижте ТУК всички срещи от днешните мачове в Шампионската лига


Срещата на стадион "Максимир" в Загреб започна с уникално положение за домакините, но Жуниор Фернандес изпусна още във втората минута.

Тогава той се озова на чиста позиция и стреля, но топката мина до гредата. Последваха спокойни минути, в които играта се водеше основно в средата на терена без сериозни положения пред една от двете врати.

Постепенно гостите взеха инициативата и натиснаха здраво. В 14-ата минута Мариано се освободи от защитата на домакините, последва силен шут по диагонала, но в аут.

Десет минути по-късно Севиля имаше още един шанс да открие резултата, но удар на Самир Насри мина до гредата. Това бяха силните минути на гостите, които записаха нов пропуск чрез Франко Васкес.

Така се стигна до 37-ата минута, когато Мариано асистира на Самир Насри и той вкара за 0:1 при какъвто резултат дойде и почивката.

Второто полувреме започна мудно, като темпото беше леко приспивно,без почти никакви голови положения. В 57-ата минута Серхио Ескудеро отправи удар, който бе блокиран от защитник на домакините.

Две минути по-късно отново Севиля можеше да вкара, но този път Лусиано Вието не намери мрежата на Динамо.

Гостите много правилно задържаха топката и не даваха никакви шансове на хърватите, които нямаха и никаква идея как да стигнат до някакво положение.

Едва след 75-ата минута домакините тръгнаха смело в атака, но тогава Гордън Шилденфелд и Борна Соса нямаха шанс пред гола. В края с пропуск се отчете и Самир Насри за Севиля.

Така испанците заслужено си взеха мача и с Ювентус поглеждат към следващия етап на турнира. 

Динамо Загреб - Севиля 0:1

Голмайстор: 
Самир Насри (37)

Динамо: ЛИВАКОВИЧ, ПЕТАР СТОЯНОВИЧ, ЛЕОНАРДО СИГАЛИ, ШИЛДЕНФЕЛД, СОСА, ДОМАГОЙ ПАВИЧИЧ, ФИЛИП БЕНКОВИЧ, КНЕЖЕВИЧ, АНТОЛИЧ, ЕЛ АРАБИ СУДАНИ, ЖУНИОР ФЕРНАНДЕС

Севиля: РИКО, ГАБРИЕЛ МЕРКАДО, РАМИ, НИКОЛАС ПАРЕХА, СЕРХИО ЕСКУДЕРО, МАРИАНО, СТИВЪН НЗОНЗИ, САМИР НАСРИ, ВИТОЛО, ЛУСИАНО ВИЕТО, ФРАНКО ВАСКЕС