Наполи се изложи у дома срещу Бешикташ и загуби с 2:3 в среща от Група "В" на Шампионската лига, която се игра на "Сан Паоло".

Домакините могат да съжаляват много за пропуските, тъй като припиляха дузпа в 49-ата минута, когато ударът на Инсинье бе спасен по страхотен начин от Фабри, а освен това допуснаха евтини голове и действаха много слабо в защита. 

След този мач неаполитанци са лидери в групата с актив от 6 точки, докато турците са с 5 и заемат втората позиция. 

Корея даде аванс на "черните орли" в 12-ата минута, но Мертенс изравни в 30-ата. Само осем минути след това Абубакар върна аванса на гостуващия тим. Габиадини обаче бе точен от дузпа в 69-ата минута и възстанови ремито. Абубакар вкара втория си гол в мача, в 86-ата минута и така донесе успеха на своите, макар че попадението му бе от чиста засада. 


Срещата започна с добро темпо, но за съжаление на домакините опитите им за натиск през първите минути даде обратния резултат и турците стигнаха първи до попадение.

Куарешма центрира една ниска топка в малкото наказателно поле и на Адриано Корея я засече на далечната греда, за да даде аванс на "черните орли" в резултата.

Попадението смути сериозно домакините и те показаха сериозни слабости през следващите няколко минути. 

В 29-ата минута Мертенс направи страхотен пропуск, след като от броени метри някак си прати топката встрани вратата. 

Това обаче не обезкуражи домакините и да все пак изравниха чрез попадение на грешника Мертенс две минути след това.

Кайехон овладя едно страхотно центриране и прекрасно насочи топката към малкото наказателно поле, а  неговият съотборник успя от близка дистанция да засече топката и да я вкара във вратата.

Минаха едва осем минути и гостите отново удариха неаполитанци. 

Този път попадението бе на сметката на Абубакар, който бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши, макар че Рейна можеше да се намеси доста по-добре в ситуацията.

Второто полувреме започна много силно за домакините и те получиха правото да изпълнят дузпа в 49-ата минута, след като при опита си да улови топката стражът на гостите като, че ли препъна Мертенс. Въпреки спорната ситуация реферът бе безкомпромисен. 

Зад топката обаче застана Кайехон, който обаче пропиля наказателния удар, след като Фабри успя да спаси вратата си по прекрасен начин и така съхрани аванса на турците.

Въпреки пропуснатата дузпа домакините продължиха да доминират и създадоха доста опасни атаки, докато в крайна сметка не вкараха изравнителен гол в 69-ата минута.

Попадението бе вкарано от нова отсъдена дузпа за домакините, която този път бе за нарушение на Еркън срещу Мертенс в наказателното поле. Попадението бе на Габиадини, който бе точен от бялата точка. 

Малко след това попадение на Маноло бе отменено заради засада по съвсем резонен начин.

В 86-ата минута Абубакар шокира италинците за втори път, след като наниза попадение за 2:3. Той бе най-съобразителен при центриране на Куарешма от фаул и прати топката във вратата от близка дистанция. При попадението имаше чиста засада, но въпреки това то бе зачетено. 

НАПОЛИ - БЕШИКТАШ 2:3
0:1 Адриано Корея 12
1:1 Мертенс 30
1:2 Абубакар 38
2:2 Габиадини 69 дузпа 
2:3 Абубакар 86

НАПОЛИ: Рейна, Маджо, Кирикеш, Кулибали, Гулам, Хамшик, Желински (82 - Алан), Жоржиньо (70 - Жоржиньо), Мертенс, Кайехон, Инсинье (65 - Габиадини)

БЕШИКТАШ: Фабри, Тошич, Бек, Корея (70 - Инлер), Еркън, Марсело, Куарешма, Хътчисън, Уйсал, Арслан (75 - Торсун), Абубакар