Лудогорец победи с 3:1 Апоел Беер Шева в реванш от третия квалификационен кръг на Шампионска лига, но отпада заради загубата с 0:2 в първия мач в Израел.

През първото полувреме домакините бяха пълни господари на терена и се оттеглиха на почивката при резултат 2:0, с което заличиха пасива си от първия мач. Точен и в двата случая беше Вандерсон (9, 33). Малко след началото на втората част Марселиньо (55) хвърли в екстаз Лудогорец, но след час игра Мохамад Гадир вкара гол след щастлив рикошет.

След това разградчани натиснаха съперника, но в края Апоел стигна до дузпа. Тя обаче беше пропусната от Джон Огу, а малко след това Майкъл Охана беше изгонен с втори жълт картон. До края обаче Лудогорец не стигна до така бленувания гол и отпадна от Шампионска лига. Все пак "орлите" ще играят плейоф за влизане в групите на Лига Европа, като жребият ще се тегли в петък.


Мачът в Разград започна нервно до 9-ата минута, когато Лудогорец поведе след брилянтна контраатака. Тя започна от Марселиньо, който се пребори в центъра и подаде към Джонатан Кафу. Най-спряганият за трансфер футболист на разградчани напредна и върна паса към сънародника си. Той нахлу през оставената свободна зона по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Вандерсон засече с глава и не остави шансове на вратаря Гай Хаимов – 1:0! С това попадение грешникът от първия мач в Израел се превърна в едноличен голмайстор за "орлите" в евротурнирите с девет точни изстрела.

След гола Лудогорец прие играта в собствената си половина и разчиташе на смъртоносни контри, докато Апоел беше безидеен в атака и залагаше на далечни удари. След четвърт час игра Бен Битон направи страхотен рейд отдясно, преодоля последователно Кафу, Натанаел и Козмин Моци и навлезе в наказателното поле. След това пусна успоредно подаване към голлинията, но в решаващия момент Игор Пластун изчисти.

Десет минути по-късно Лудогорец беше на косъм от втори гол след поредна чудесна контра. При нея Натанаел центрира, Шир Цедек изчисти право в краката на Кафу, чийто изстрел беше блокиран. Добавката на Вандерсон пък беше изключително неточна. В 28-ата минута израелците отново оцеляха. Вандерсон направи двойно с Марселиньо и се озова на чиста позиция, но ударът му в далечния ъгъл не попадна в целта. Той имаше и по-добър ход – подаване към непокрития пред голлинията Клаудиу Кешеру, но избра сам да завършва атаката.

След малко повече от половин час игра Лудогорец все пак заличи пасива си от първата среща. Светослав Дяков с пас като по учебник изведе Вандерсон сам срещу вратаря. Хаимов напусна наказателното си поле в опит да спре бразилеца, но беше перфектно финтиран. После асът на разградчани с изключително хладнокръвен шут по земята направи 2:0!

След почивката играта беше изключително напрегната и на ръба на грубостта, което намали интересните положения до минимум. В 51-ата минута пред Кешеру за първи път се откри възможност да застраши вратата на Апоел, след като засече с глава, но в аут. Четири минути по-късно фантастичният обрат на Лудогорец стана факт! Кафу се пребори в центъра за топката, последваха няколко карамбола и в крайна сметка Кешеру свали за Марселиньо, който отблизо нямаше как да сбърка – 3:0!

След час игра драмата стана пълна. Кафу изгуби кълбото в центъра на терена, Гадир беше изведен между Моци и Пластун и благодарение на рикошет вкара така важното попадение за Апоел – 1:3. След попадението гостите се прибраха в защита и това накара Георги Дерменджиев да вземе мерки – Анисе беше сменен от Върджил Мисиджан. Този ход разколеба играта на Лудогорец в средата на терена и в 73-ата минута Майкъл Охана намери Гадир на чиста позиция, но той не успя да уцели вратата.

В 80-ата минута Марселиньо вкара с глава след корнер, но голът беше правилно отменен за засада. В 84-ата минута Апоел спечели дузпа за игра с ръка на Пластун в наказателното поле. Зад топката застана Джон Огу, който обаче прати топката над горната греда. В 87-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Охана беше изгонен за втори жълт картон. До края обаче не падна ново попадение и Лудогорец отпадна, а в 95-ата минута Марселиньо беше изгонен за удар срещу съперник без топка.

Лудогорец - Апоел 3:1 (3:3 общ резултат)

Голмайстори: 1:0 Вандерсон (9, 33), 3:0 Марселиньо (55), 3:1 Гадир (61)

Лудогорец: 1. Броун, 8. Лукас Саша, 32. Пластун, 30. Моци, 6. Натанаел, 18. Дяков, 12. Анисе (71-Мисиджан), 22. Кафу (79-Жоао Пауло), 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешеру
Треньор: Георги Дерменджиев

Апоел: 55. Хаимов, 2. Битон, 4. Витор, 5. Цедек, 7. Ради, 8. Гадир (88-Браун), 9. Нвакеме, 11. Енбиндер (58-Охана), 24. Меликсон (68-Таха), 30. Огу, 69. Корхут
Треньор: Барак Бакхар

Разград, ст.: "Лудогорец Арена"
Съдия: Сердар Гюзюбуюк (Холандия)
Жълти картони: Кешеру, Натанаел, Кафу, Пластун (Лудогорец); Гадир, Битон, Витор, Нвакаеме, Охана, Хаимов, Браун (Апоел)
Червени картони: Марселиньо 95' (Лудогорец); Охана 87' (Апоел)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=cda922386f" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>